Vi skal hjælpe med at skabe sund forretning

Hvad kan vi vente os af Dialogforum for Samfundsansvar og vækst? CSR.dk har mødt med forummets formand, Dan Boyter, for at få nogle svar. En ting er sikkert: det er noget med forretning.

Dan Boyter er formand for Dialogforum for Samfundsansvar og Vækst.

23.06.2016

Eva Harpøth Skjoldborg, CSR.dk

Q: HVAD SER DU SOM DIALOGFORUMMETS VIGTIGSTE OPGAVE?

Jeg synes, arbejdet er særligt interessant, fordi det handler om at drive forretning. At være med til at skabe nogle sunde resultater. Det synes jeg er en spændende vinkel. Det kan handle om nye ideer til samarbejde og partnerskaber, om arbejdet med værdikæden og om særlige indsatser i forhold til beskæftigelse. Det spænder bredt. Dialogforum skal så sørge for, at vi kan levere nogle klare ideer og budskaber til regeringen, f.eks. i forhold til udviklingen af den nationale handlingsplan for FN’s 17 bæredygtighedsmål, SDG’erne.

Q: HAR I BESLUTTET JER FOR, HVILKE RUNDBORDSSAMTALER I VIL SÆTTE I GANG?

Selve begrebet er jo fleksibelt, og det er godt, for der har været en enorm interesse for at være med i arbejdet. Vi har i Forummet besluttet, at sådan en samtale kan bestå af alt fra en håndfuld til 40 personer, som med deres faglighed kan give os input til vores videre arbejde.

Foreløbigt har vi besluttet at nedsætte to rundborde: et på SDG-området, hvor vi, hvis vi skal gøre en forskel, skal have fokus på, hvordan vi kan starte en dialog og skabe perspektiv for SMV’erne . Vi skal finde ud af, hvordan den gruppe virksomheder kan bruge SDG’erne.

Vi skal have fundet nogle svar på det spørgsmål som de fleste stiller sig selv, når de ser ned over de 17 mål – ”What’s in it for me?” Det bliver afgørende, at arbejdet med SDG’erne er med til at skabe en sund forretning og i sidste ende en sund bundlinje i de enkelte virksomheder. Det kræver nogle diskussioner og nogle til- og fravalg, og dem vil vi gerne hjælpe med at få i gang.

Den anden rundbordssamtale vil komme til at handle om socialøkonomiske virksomheder. Dialogforummet arbejder jo med vækst og forretningsudvikling, og med udgangspunkt i de gode eksempler, vi allerede har i Danmark, vil vi gerne have input til, hvordan vi kommer videre, fra hvor vi er nu. Vi har tænkt os at samle nogle af rollemodelsvirksomhederne inden for socialøkonomi og få deres bidrag.

Q: HVILKE UDFORDRINGER SKAL DIALOGFORUM VÆRE MED TIL AT IMØDEKOMME? HVAD ER DET I KAN BIDRAGE MED?

Vi kan finde frem til nogle nøgler til, hvad samfundsansvar og globale mål handler om. Hvad kan virksomhederne bruge det til? Vi kan finde nogle eksempler, som man kan spejle sig i, for det er jo ikke kun krav. Der er adskillige virksomheder, som har markedsmuligheder ud af øgede krav til energieffektivitet osv. Vi kan hjælpe med at gøre det klart ”hvad er der i det for mig”?

Men samtidig er der jo ingen tvivl om, at det for næsten alle bliver learning by doing – vi og resten af verden er jo i gang med at finde ud af at omsætte ansvar til sund forretning. Men der er ingen fremtid i at ignorer krav og mål om, at man som virksomhed tager ansvar. Det tror jeg ikke på.

Dansk Standard

Sponseret

DSB anvender ISO 14001 til at skabe struktur på deres arbejde med bæredygtighed

Rambøll A/S

Sponseret

Final Call: ESRS Deep-dive webinar

Relateret indhold

03.04.2025CSR.dk

Mini-undersøgelse: ESG er strategisk og ikke compliance

03.04.2025CSR.dk

Topforskere med massiv kritik af Novo-finansierede atomkraftrapporter

03.04.2025TANIA ELLIS - The Social Business Company

Sponseret

Sådan har Tine Blunk omsat bæredygtig forretningsstrategi til praksis i Byggros

03.04.2025Lemvigh-Müller

Sponseret

ESG skaber værdi i Lemvigh-Müller

02.04.2025CSR.dk

Hvad vi kan lære af de Jyske erfaringer med omstillingen af forsyningskæden

02.04.2025CBS Executive Fonden

Sponseret

Magt, Interessevaretagelse og Lobbyisme

01.04.2025CSR.dk

Velux satser stort på den cirkulære model

01.04.2025CSR.dk

Trump med ultimatum til Europa: Drop diversitetsarbejdet

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
UN Global Compact Network Denmark
Webinar
Nordic Nature Starter Pack: Deep dive on water stewardship

Webinar 4: In this webinar we will zoom in on water stewardship and how companies can build water resilience and strengthen water management to reduce water impacts in their own operations and the value chain.

Dato

02.04.2025

Tid

09:00

Sted

Online via Zoom

Verarca
Event
Få styr på CO2-beregningen

Klimaregnskab uden bøvl – Få styr på scope 1, 2 og 3 med få klik

Dato

04.04.2025

Tid

10:30

Sted

Online

Bureau Veritas
Kursus
ISO 14001 Intern Auditor

På ISO 14001 Intern Auditor træner du forskellige auditeringsteknikker og -værktøjer, og hvordan du udfører intern audit af din virksomheds miljøledelsessystem i henhold til de strategiske og operationelle kravelementer i ISO 14001 standarden.

Dato

07.04.2025

Tid

08:00

Sted

Haraldskær Sinatur Hotel & Konference, Skibetvej 140, 7100 Vejle

Bureau Veritas
Kursus
ISO 14001 Intern Auditor

På ISO 14001 Intern Auditor træner du forskellige auditeringsteknikker og -værktøjer, og hvordan du udfører intern audit af din virksomheds miljøledelsessystem i henhold til de strategiske og operationelle kravelementer i ISO 14001 standarden.

Dato

07.04.2025

Tid

08:30

Sted

Vejle

Aros Business Academy
Kursus
Livscyklusvurdering (LCA)

Tag på kursus i livscyklusvurdering, og lær at styre LCA-processen med blik for din organisations behov – så I ikke ender med at kaste penge efter noget, der ikke kan bruges.

Dato

07.04.2025

Tid

09:00

Sted

Kuglegårdsvej 2, 1. sal, 1434 København

CABI
Webinar
Taler du om sygefravær med hele medarbejdergruppen?

Hvorfor skal du som leder tale om sygefravær med hele medarbejdergruppen og ikke kun 1:1? Den fælles snak er helt central for at kunne forebygge og håndtere sygefravær, og den handler om langt mere end bare sygefraværstallene. Dette webinar giver dig viden og inspiration til at komme i gang med den fælles snak i medarbejdergruppen.

Dato

08.04.2025

Tid

08:30

Sted

Online