02.10.2015  |  Klima, miljø og energi

Vind 133 mio. til CO2-løsninger

Amerikanske Xprice Foundation udlodder 133 millioner kroner til den bedste løsning, der kan omdanne CO2-udslip til et brugbart produkt. Både store virksomheder og studerende kan byde ind.

Den Amerikanske organisation Xprize Foundation har igangsat en konkurrence, der skal finde frem til den bedste løsning mod CO2-udslip. Præmien lyder på i alt 133 millioner kroner, som er sponsoreret af energiselskabet NRG Energy og Canada’s Oil Sands Innovation Alliance (COSIA).

Læs også: Afrikansk affald skal omdannes til energi

Det er både muligt for studerende og store virksomheder at deltage i konkurrencen, skriver Ingeniøren.

Deltagerne vil blive bedømt på, hvem der kan omvende den største mængde CO2-udslip til et brugbart produkt. Holdene skal yderligere udarbejde en forretningsplan, hvori deres fremgangsmåde fremgår. Samtidig skal de have fokus på et minimalt forbrug af eksempelvis energi og vand.  

Læs også: Tag renser luft for CO2

Alle løsninger bliver testet grundigt, inden de i 2017 bliver skåret ned til ti finalister. Først i 2020 bliver der udpeget en vinder.

Læs mere om konkurrencen her

-SSM

Mere fra Sarah

Sarah Stendorff Meier

Redaktionsassistent

Uddannelse: Bachelor i journalistik og kommunikation ved Roskilde Universitet 2012-2015. Kandidatstuderende i journalistik og kommunikation ved Roskilde Universitet. Fokusområder: socialstof, arbejdsmiljø, installationsbranchen og festivaler. 

Se profil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere