29.01.2016  |  Samfund

Indspark: ”Jeres støtte til Danmarks Indsamling nytter”

For ti år siden etablerede DR og en række af de største danske, humanitære organisationer Danmarks Indsamling. I løbet af de ti år, der er gået, er der blevet bidraget med mere end 770 millioner kroner til 135 forskellige udviklingsprojekter i 40 lande.

For ti år siden etablerede Danmarks Radio og en række af de største danske, humanitære organisationer Danmarks Indsamling. I løbet af de ti år, der er gået, er der blevet bidraget med mere end 770 millioner kroner til 135 forskellige udviklingsprojekter i 40 lande.

For flere end syv millioner mennesker i udviklingslandene har det betydet en ny tilværelse med håb for fremtiden. For eksempel for befolkningen i Haiti, der fik midler fra indsamlingen i 2010 til at genopbygge deres ødelagte land. Eller i 2012, hvor de indsamlede penge blandt andet gik til gadebørn i Somalilands hovedstad, Hargeisa. Børnene blev her sikret tag over hovedet og en plads i samfundet. Med andre ord; Det nytter, at vi hvert år samles som nation for at bidrage til en bedre verden.

Styrker forretning, omdømme og medarbejdertilfredshed
Landets virksomheder står for en tredjedel af bidragene til landsindsamlingen – det vil sige cirka 250 millioner kroner gennem årene. Det er et markant signal, der bekræfter vores billede af, at flere og flere virksomheder ønsker at støtte op om og engagere sig i at gøre en forskel for verdens dårligst stillede. Vi ved, at social ansvarlighed nytter. Både for dem, der får glæde af de indsamlede penge, og de virksomheder, der giver et bidrag.

I Red Barnet har vi gennem årene samarbejdet med en lang række virksomheder. De fortæller, at engagementer i humanitære projekter har været med til at styrke deres forretningskoncept, omdømme i markedet og medarbejderenes tilfredshed. Nogle af de længste og dybeste samarbejder har vi haft med virksomheder som Microsoft, JYSK, Bestseller, Accenture og Ikea, der ikke alene støtter op om Red Barnets arbejde, men også opfordrer kunder, forretningspartnere og medarbejdere til at engagere sig i de humanitære udviklingsprojekter og indsatser for børn, der har det sværest.

Synliggør jeres virksomhed
Danmarks Indsamling på lørdag den 6. februar er en oplagt mulighed for at synliggøre, at jeres virksomhed er båret af værdier som ansvar, udsyn og medmenneskelighed. Gennem 12 konkrete projekter i 12 forskellige lande sætter indsamlingen i år fokus på ekstrem fattigdom. Fattigdom, der fører til sult, sygdom og fejlernæring. Fattigdom, der udelukker mennesker fra fællesskaber og begrænser muligheden for at skabe udvikling for den enkelte og for samfundet.

Vejen ud af fattigdom er blandt andet uddannelse af børn og unge, så de selv på sigt kan forbedre deres egen og familiens indtægtsgrundlag. Det er ikke kun positivt for det enkelte menneske, men også for den globale samfundsøkonomi. Det vil give en større samlet købekraft og en mere sikkerhedspolitisk stabilitet. Dét har vi fokus på i dette års Danmarks Indsamling, og vi håber, at landets virksomheder igen i år vil udvise globalt og medmenneskeligt udsyn og gå forrest i bekæmpelse af fattigdom.

Mere fra Jonas

Jonas Keiding Lindholm

Generalsekretær i Red Barnet

Se profil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere