11.06.2014  |  Kommunikation

Østjyske virksomheder vil være samfundsansvarlige

I forrige uge tiltrak det vejlensiske erhvervsnetværk Green Network deltagere fra over 40 virksomheder til en temadag om samfundsansvar i små og mellemstore virksomheder.

4. juni var erhvervsnetværket Green Network vært for en temadag om samfundsansvar, hvor mere end 40 virksomheder deltog. Formålet med temadagen var at motivere og inspirere mindre virksomheder til at få succes med deres sociale og miljømæssige arbejde, så det gavner bundlinjen på en ansvarlig måde.

Læs også: Globaliseringen medfører nye CSR-krav

”Der er tydelig interesse og vilje hos vores lokale virksomheder til at blive dygtige til at udvise socialt og miljømæssigt medansvar, ikke bare for den gode sags skyld, men også for forretningens”, siger Kenneth Hald Jensen, administrerende direktør i Green Network, og fortsætter:

”Det er rigtig positivt, at vores lokale erhvervsliv vil være samfundsansvarlige. Vi mærker en stigende efterspørgsel på viden og værktøjer til at arbejde med social og miljømæssig ansvarlig i praksis, og det forklarer tydeligvis den store deltagelse ved vores arrangement”, siger Kenneth Hald.

Inspirationen på temadagen blev leveret af 12 af Danmarks førende CSR-eksperter, som i indlæg af 20 minutters varighed fortalte om drivkræfter og værdiskabelse, perspektiver og potentialer i CSR.

”Green Network og vores kolleger i branchen har en vigtig opgave i at imødekomme efterspørgslen og oversætte CSR til godt købmandskab for erhvervslivet. Det gør vi ved at udvikle og formidle viden, værktøjer og systemer, som gør det nemt og nyttigt at engagere sig i. Det var temadagen et godt eksempel på”, tilføjer Kenneth Hald.

R2 Group har sat CSR i proces
R2 Group i Hedensted, der forhandler og producerer et bredt udvalg af ingredienser og råvarer til produktionsvirksomheder, er en af de lokale virksomheder, som har sat CSR i proces ved at tænke social og miljømæssig ansvarlighed ind i forretningen. De deltog ligeledes i temadagen.

” Det har altid været en selvfølge for os at gøre ansvarlighed og respekt for hinanden og for miljøet til en del af en sund forretning. Derfor har vi lagt en strategi for, hvordan vi sikrer, at vores gode principper bliver udmøntet i konkrete forretningstiltag, der sikrer en ansvarlig vækst”, siger HR & Communication Manager fra R2 Group, Heidi Bang Rasmussen.

Tilrettelæggelsen af den nye strategi er sket i samarbejde med Green Network, som har hjulpet R2 Group med at identificere de væsentligste indsatsområder og lave en handlingsplan.

Læs også: 5 hurtige til den nye direktør i Green Network

Green Network er Danmarks ældste CSR erhvervsnetværk med et rådgivnings- og kompetencecenter i Vejle, som arbejder på at fremme medlemsvirksomhedernes CSR-indsats lokalt, nationalt og internationalt. Netværket har omkring 140 medlemmer og har eksisteret i 20 år.

- JKK 

Mere fra Joe

Joe Kristian Kipp

  • CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning
Se profil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere