09.11.2018 | Navnenyt

Abdel Aziz Mahmoud tiltræder UNICEF Danmarks præsidium: ”Det at gøre noget for andre har jeg fået ind under huden”

For Abdel Aziz Mahmoud er den nye post i UNICEFs præsidium både en ære og en pligt.
 
”Jeg synes, at vi for tiden har for meget fokus på, hvad vi har lyst til og for lidt på, hvad vi har pligt til.  UNICEF har vi taget lidt for givet, og de færreste ved, at det er en organisation, som kun skulle have været her et par år, men som man aktivt vælger skal eksistere. Ligeså nemt som den blev oprettet, kan den forsvinde igen”.

Derfor handler det om at holde fast i UNICEFs arbejde for børn, som lever under meget svære forhold. Det er en form for verdensvelfærd, som man ikke kan tage for givet: 

”Det [globale, red.] sikkerhedsnet, hvor mennesker bliver sikret rettigheder, retten til at leve og et ordentligt levegrundlag, det er et aktivt valg”.

”Det er noget, som vi skal tilvælge. Som rige vesterlændinge er det ikke noget, der kommer os selv direkte til gode i hverdagen. Men vi vil kunne mærke det, hvis det forsvinder. Og en dag får vi måske selv brug for det”.

For Abdel Aziz Mahmoud er det at gøre godt for andre blevet en fast del af hans liv: 

”Det at være noget for andre og at gøre noget af pligt - ikke fordi det ser godt ud, er hyggeligt eller fordi man selv får noget ud af det, bare fordi man selv er privilegeret og kan give det videre – det har jeg fået ind under huden fra barnsben”.

Abdel Aziz Mahmoud tiltræder UNICEFs præsidium sammen med Mogens Lykketoft, Mads Steffensen, Kasper Holten, Thomas Kirk Kristiansen, Lykke Friis, Ellen Hillingsø, Kasper Hjulmand, Henrik Stubkjaer, Ida Auken og Anne Glad.

Mere fra UNICEF Danmark

UNICEF Danmark

www.unicef.dk

Om UNICEF DanmarkUNICEF Danmark blev stiftet i 1954 og er en af UNICEFs i alt 34 nationale komiteer. De nationale komiteer arbejder for at udbrede kendskabet til FNs Børnekonvention og for at samle penge ind til UNICEFs arbejde.I 2015 samlede UNICEF Danmark 218 millioner kroner ind til arbejdet for verdens fattige og nødlidende børn. Mange penge kommer fra vores faste bidragydere, som hver må…

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere