Event

Affald fra kommunale institutioner - muligheder og erfaringer med øget genbrug og genanvendelse

DAKOFA - Dansk Kompetencecenter for Affald og Ressourcer

dakofa.dk/

  • dakofa@dakofa.dk
  • +45 3296 9022
  • Vesterbrogade 149, Bygning 8, 4. Sal. 1620 København
Se profil  
Type: Konference
Start dato: 24.04.2018
Start tidspunkt: 09.00
Sted: B!NGS' konferencelokale, Vesterbrogade 149, 1620 København V
Tilmeld  

Kommunerne har mange gode grunde til at interessere sig for ”kommunens eget affald”; altså affaldet fra kommunale institutioner og kommunale virksomheder.

Det kan være vanskeligt for kommunen at stille krav til virksomhedernes og borgernes sortering og genanvendelse, hvis kommunen ikke selv går foran som det gode eksempel. Der kan også være god økonomi i at udsortere genanvendelige materialer for den enkelte institution. Men mange spørgsmål rejser sig, når man vil feje for egen dør - både når ordningerne skal udrulles og er i drift. 

Denne konference ser på, hvordan genbrug og genanvendelse kan øges i kommunernes egne institutioner og virksomheder. Oplæg og diskussioner vil have udspring i det arbejde, der er pågået i DAKOFAs ERFA-gruppe ”Affald fra kommunale institutioner” og drejer sig bl.a. om følgende spørgsmål:

  • Hvad er definitionen på en kommunal institution/virksomhed, og hvem må kommunerne derfor indsamle kildesorteret genanvendeligt affald fra?
  • Hvilke fraktioner og mængder opstår hos de forskellige typer af kommunale institutioner?
  • Hvordan opnås der ejerskab til løsningerne og hvordan håndteres det, når ledelse, lærere, elever og teknisk-praktisk personale skal overbevises og sikre implementering af den nye ordning?
  • Hvad er erfaringerne med beholdere og henholdsvis inden- og udendørs sortering, og virker informationen?
  • Hvad koster ordningerne og vil kommunalpolitikerne finde skattekronerne til institutionernes eventuelle merudgifter?
  • Hvordan kan gamle kommunale møbler og andet genanvendeligt ”affald” bedst få nyt liv til glæde for andre, når fx skoler og rådhuse bliver moderniseret og udskifter inventaret?

DAKOFA håber, at konferencen vil kunne give kommunerne svar på mange af de spørgsmål, der opstår, når de ønsker at øge intern genanvendelse og genbrug fra egne institutioner og virksomheder.

Se program og tilmeld dig her

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere