13.06.2016  |  Samfund

Amerikanske investorer vil også have ”mere”

Miljø- og samfundsmæssigt ansvarlige investeringer vinder frem i USA, og trenden vil kun forstærke sig i fremtiden, vurderer eksperter. Voksende mængde information er vigtig.

De vil ikke kun tjene penge, de vil også kunne se, at de investerer i noget, der gør en positiv forskel for samfundet og flertallets bedste. Og de vil se målbare resultater. Sådan lyder forudsigelsen fra amerikanske eksperter om den yngre generation af socialt engagerede, digitale investorer, der efterhånden fylder mere og mere på markedet, skriver GreenBiz.

Investeringer i selskaber med fokus på værdier inden for ESG-spektret (environmental, social, governance) har over de seneste år bevist deres værd som finansielt sunde, hvilket selvsagt stadig er et centralt parameter, men derudover vil specielt de unge investorer, der får stadig flere penge mellem hænderne, altså også forvente mere når det kommer til bæredygtighed og ansvar.

Læs også: Investorer er vilde med bæredygtige selskaber

En af de faktorer, der både er årsag og middel i den sammenhæng, er den øgede mængde af oplysninger, information og andre data, der er tilgængelig online, og gør det nemmere for interesserede at undersøge, sammenligne og vælge forskellige virksomheder.

Rundt omkring i investeringsselskaberne, vil rådgiverne i stigende grad blive bedt om at se bort fra virksomheder beskæftiget inden for eksempelvis våben, tobak, fossile brændstoffer og lignende industrier med tilsvarende dårlige images. Og flere vil gå et skridt videre og aktivt opsøge de firmaer, der gør en dokumentérbar forskel i forhold til vigtige bæredygtighedsområder.

Denne trend viser ifølge Greenbiz, at investorerne i USA for alvor er begyndt at tilvælge de langsigtede, ansvarlige investeringer, og at dette billede kun vil blive forstærket i løbet af 2016 i takt med at sager i relation til klimaforandringer, gennemsigtighed i erhvervslivet og ligestilling på løn genererer overskrifter på landsplan.

-AK

Endnu ingen kommentarer - du kan starte debatten nedenfor.

Deltag i debatten

Du skal være registreret bruger og logget ind, for at kunne oprette kommentarer.

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere