24.09.2018 | Navnenyt

Anders K. Knudsen er Plastindustriens nye miljøkonsulent

Anders Kildegaard Knudsen tiltrådte d. 1. september som miljøkonsulent i brancheforeningen Plastindustrien.

Anders kommer fra en baggrund som miljø- og CSR-konsulent i Arriva Danmark, hvor han bl.a. arbejde med energioptimering, affaldshåndtering, miljøledelse samt virksomhedens sociale ansvarlighed.

– Jeg har glædet mig rigtig meget til at starte i Plastindustrien, da branchen er i en rivende udvikling og der er fokus på plast og genanvendelse som aldrig før. Jeg er vant til at have tæt kontakt med virksomheder og sætte mig ind i de vilkår, de arbejder under samtidig med at tage vare på miljøforholdene. Dette vil jeg helt sikkert fortsætte i Plastindustrien, hvor jeg skal forene det, at iværksætte miljø- og energiprojekter med virksomhedernes kerneforretning, fortæller Anders Kildegaard Knudsen.

Anders skal bl.a. være med til at udbrede energibesparelser i branchen til gavn for virksomhedernes konkurrenceevne og lavere CO2-udledning gennem Plastindustriens brancheaftale med Energistyrelsen om målrettede PSO-lempelser.

Derudover skal han stå i spidsen for miljøinitiativet Operation Clean Sweep, der handler om at reducere industriens spild af granulater til naturen – målsætningen er at få 80 % af Plastindustriens medlemsvirksomheder til at tilslutte sig.

Operation Clean Sweep er et internationalt initiativ, der handler om at begrænse plastindustriens spild af granulater til miljøet. Det er branchens eget bud på, hvordan produktion af plast kan undgå, at være en kilde til forurening. Det er en opgave Anders ser meget frem til, hvilket han uddyber:

– Med projektet Operation Clean Sweep skal vi vise, at branchen også tager sin del af ansvaret, når det kommer til at begrænse udledningen af plast i miljøet. Det er vigtigt at demonstrere overfor omverdenen, at branchen også er en del af løsningen.

Endvidere skal Anders varetage hvervet som sekretær for Sektionen for ekstrudering og termoformning samt rådgive medlemmerne om spørgsmål relateret til fødevarekontaktmaterialer.

Anders har tidligere arbejdet som klimakonsulent i kommunalt regi, samt energi- og miljøvejleder hos EnergiTjenesten. Han har derudover lavet flere formidlingsprojekter med fokus på miljø og energi i et globalt perspektiv.

Han er udannet Cand. Techn. Soc fra Roskilde Universitet, bor i Dragør, og er far til to.

Mere fra Plastindustrien

Plastindustrien

https://plast.dk/

  • pd@plast.dk
  • 3330 8630
  • Vesterbrogade 1E, 3. 1620 København V, Danmark

Plastindustrien er en brancheorganisation for plastvirksomheder i Danmark. Vi har omkring 250 medlemmer, og industrien tæller over 26.000 danske jobs. Som brancheorganisation dækker vi både plastforarbejdende virksomheder, samt leverandører af de maskiner og råvarer, der indgår i industrien.Vores mission er at sikre danske plastvirksomheder optimale rammer for succes og at tage ansvar for den verd…

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere