27.02.2020  |  Strategi & ledelse

Indspark: Bæredygtig ledelse tiltrækker talenter

Indhold fra partner Hvad er dette?

Danske virksomheder er blandt verdens mest bæredygtige, viser analyse. Det er stærkt og skyldes ikke mindst fremsynede ledere, som tidligt fik øje på vigtigheden og de forretningsmæssige muligheder i kampen for en bæredygtig verden.

Problemerne med klimaforandringer og manglende bæredygtighed lader sig ikke ignorere.  Vi hører om dem stort set dagligt.

Heldigvis er vi i Danmark også godt i gang med at gøre noget ved dem. Det gælder ikke mindst de virksomhedsledere, som spiller en hovedrolle i at skabe en bæredygtig fremtid for os alle. De gør det så godt, at danske virksomheder i dag er med allerforrest, når det gælder bæredygtighed.

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

Er man i tvivl, kan man kaste et blik på den liste over verdens 100 mest bæredygtige virksomheder, som det internationale business-magasin og researchvirksomhed Corporate Knights offentligjorde her i vinter.

Ifølge Corporate Knights – som måler på hele 21 parametre i forhold til ressourceforbrug, økonomisk bæredygtighed, samfundsansvar og medarbejderforhold – er de to mest bæredygtige virksomheder i verden danske. Ørsted er nummer et og Chr. Hansen nummer to. Oven i kommer en placering som nummer seks til Novozymes.

Det lyder utroligt, men er ikke desto mindre sandt.

Det er der al mulig grund til at rose fremsynede danske virksomhedsledere for. De har gennem flere år arbejdet målrettet med bæredygtig ledelse og er gode til det. Det gør de blandt andet, fordi de vil tage et samfundsansvar. Det ved vi fra en tidligere undersøgelse blandt medlemmer af Lederne.

Men de bør også gøre det, fordi det gavner forretningen. Især i en tid, hvor der er rift om de unge talenter med de rigtige uddannelser og kompetencer.

Bæredygtighed er nemlig med til at tiltrække de bedste kandidater, når virksomhederne skal have besat ledige job. Det vil vi se endnu tydeligere i fremtiden, for det er især de unge, der går efter virksomheder med bæredygtig ledelse.

Det viser en undersøgelse blandt et repræsentativt udsnit af danskere mellem 18 og 65 år, foretaget af YouGov for Lederne.

Flere end 6 ud af 10 i alderen 18-34 år finder det vigtigt, at deres arbejdsplads sætter fokus på bæredygtighed og FN’s verdensmål. Næsten hver femte af de unge finder det endda i meget høj grad vigtigt. Dermed er de unge, som skal udgøre rygraden på fremtidens arbejdsmarked, markant mere optaget af det spørgsmål end de ældre aldersgrupper.

Tallene er mere end et vink med en vognstang om, at danske ledere skal prioritere bæredygtighed højt. Ikke mindst i en globaliseret verden, hvor danske virksomheder kommer i stærkere og stærkere konkurrence med udlandet om de dygtigste unge.

Derfor er der al mulig grund til at glæde sig over de danske virksomhedsledere, som har placeret danske virksomheder i top på bæredygtighed. Det er ikke bare flot, men det er også særdeles vigtigt – for virksomhedernes egen fremtidige succes og for kampen for en bæredygtig verden.

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere