Event

Bæredygtige udbud

Foreningen for Byggeriets Samfundsansvar (FBSA)

byggerietssamfundsansvar.dk/

 • info@byggerietssamfundsansvar.dk
 • 7020 1271
 • BLOX, Indgang C, 3. sal, Bryghuspladsen 8, 1473 København K
Se profil  
Type: Kursus
Start dato: 11.05.2021
Start tidspunkt: 09:00
Sted: Blixens Rooftop møde, 6. etage Karen Blixens Boulevard 7 8220 Brabrand
Tilmeld  

Hvordan kan du indarbejde bæredygtighed i dine udbud, og hvordan sikrer du, at bæredygtighed tænkes ind i dine projekter allerede i udbudsfasen? På denne seminardag får du inspiration til, hvordan du kan gribe fat i de forskellige bæredygtighedsparametre og høste erfaringer fra både bygherrer og andre dele af branchen. Seminaret udbydes i samarbejde med Foreningen for Byggeriets Samfundsansvar.

Vi sætter fokus på det bæredygtige udbud på dette seminar, hvor det bliver belyst fra de forskellige dele af byggeriets værdikæde, og du får oplæg fra både bygherrer, rådgiver, entreprenør og advokat.

Du får en større forståelse for, hvordan du kan stille og imødekomme bæredygtighedskrav i udbudsmaterialet, og dermed medvirke til at sikre både et bæredygtigt udbud og færdigt byggeri. På dagen hører du både den teoretiske baggrund og en række konkrete eksempler, hvorfra forskellige bygherrer i forhold til, hvordan de arbejder med det bæredygtige udbud både ved nybyggeri og renovering.

OBS: Dette arrangement er et betalingsarrangement.

 • Priser for medlemmer: 2900
 • Priser for ikke-medlemmer: 4200

Arrangementet udbydes i samarbejde med Bygherreforeningen.

TIlmeld dig her

Program

 • 09:00-09:30 Ankomst og morgenmad
 • 09:30-09:45 Introduktion og velkomst
  Christina Schultz, sekretariatsleder, FBSA
 • 09:45-10:20 Circle House – et foregangsprojekt for bæredygtigt byggeri
  Circle House projektet består af 60 almene boliger i Lisbjerg udenfor Aarhus, der ventes at stå færdige i 2023. Byggeriet skal fungere som et skalerbart demonstrationsprojekt, der kan give byggebranchen ny viden om erfaringerne med at bygge cirkulært. Med projektet analyserer Lejerbo hvordan byggeriet kan opføres efter principperne i cirkulær økonomi, hvordan de cirkulære målsætninger implementeres i udbudsmaterialet og hvordan de cirkulære ambitioner sikres i den efterfølgende drift af byggeriet.
  Jesper Kort Andersen, projektchef, Lejerbo og Kasper Møller, partner, Pluskontoret
 • 10:20-10:50 Oplæg annonceres snarest
  Oplægsholder annonceres snarest
 • 10:50-11:05 Pause
 • 11:05-11:35 Bæredygtig renovering og genanvendelse af materialer
  Boligkontoret Århus er en almen boligorganisation, der har en række nye boligafdelinger under udvikling og opførelse. Alle med høje bæredygtighedsambitioner, som udgangspunkt med DGNB-certificering, krav om genbrug og upcycling mv. Det kræver, at boligorganisationen går nye veje for at indarbejde ambitionerne i organisationens EU-udbud.
  Morten Homann, direktør, Boligkontoret Aarhus
 • 11:35-12:10 Rådgiverens rolle i at skabe et bæredygtigt udbud
  Hvis bygherrens intentioner om at skabe et bæredygtigt byggeri skal lykkes, kræver det, at bæredygtighed indtænkes helt fra processens start. Rådgiveren skal sikre, at alle nødvendige kompetencer kommer i spil, og derfor har rådgiveren en stor rolle i at etablere et bæredygtigt udbud og dermed byggeri. Rådgiveren skal hjælpe bygherren med at inddrage relevante parter på rette tidspunkt og stille konkrete krav til den videre proces.
  Jesper Ring, adm. direktør, Frame
 • 12:10-13:10 Frokost
 • 13:10-13:40 Bæredygtigt byggeri i et juridisk perspektiv
  Bæredygtighed og i særdeleshed den grønne omstilling er i dag mere relevant end nogensinde, men hvad der forstås ved bæredygtighed i byggeriet, og hvordan implementeres det i projektet og udbudsprocessen. Du får en introduktion til, hvordan vi kan definere og forstå bæredygtighed, herunder hvordan det kan inddrages i en udbudsproces.
  Magnus Bjerre Clausen, advokat & senior manager, Kammeradvokaten
 • 13:40-14:20 Oplæg annonceres snarest
  Oplægsholder annonceres snarest
 • 14:20-14:35 Kaffe & kage
 • 14:35-15:00 Hvordan skaber vi økonomisk bæredygtighed i mere genbrug og mere upcycling med lokal arbejdskraft?
  Christian Wittrup, Head of Commercial, Lendager Group
 • 15:00 Diskussion: Hvordan kan man konkret gribe det bæredygtige udbud an?
  Faciliteres af Christina Schultz, sekretariatsleder, FBSA
 • 15:50 Opsamling
 • 16:00 Tak for i dag

Praktisk
Kurset er inklusiv morgenkaffe, frokost og eftermiddagskaffe. Læs mere om praktisk information.

COVID-19:
I Foreningen for Byggeriets Samfundsansvar følger vi hele tiden udviklingen i Coronasituationen tæt, og da pandemien fortsat er over os, har vi omlagt alle arrangementer frem til 1. marts 2021 til et online format. Vi tilpasser naturligvis alle programmer til det online format, så vi sikrer, at du får et optimalt udbytte af din deltagelse. Vi gør løbende status over situationen, og gør vores ypperste for at overholde de seneste retningslinjer fra Sundhedsstyrelsen. Det betyder, at du fortsat trygt kan tilmelde dig alle planlagte arrangementer.

På grund af afstandskrav og begrænset kapacitet anbefaler vi at booke i god tid, hvis du vil være sikker på en plads.

Arrangementsansvarlig er Maria Jordy Madsen mjm@bygherreforeningen.dk

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere