27.09.2016  |  Samfund

Indspark: Bæredygtighed – hvad nu?

D. 10. november står CSR LINK bag debatseminaret ”Bæredygtig fremtid?” med Alternativet som vært. Seminaret stiller skarpt på FN's verdensmål, men hvorfor vil CSR LINK skabe debat om dem?

Debatseminaret har faktisk stået højt på vores ønskeseddel gennem meget lang tid, fordi emnet i høj grad gennemsyrer vores hverdag og har gjort det i stadig større grad siden FN i 1987 i Rio offentliggjorde Brundtland Kommissionens rapport Vores Fælles Fremtid. En fremtid, som med FN’s vedtagelse af de 17 verdensmål for bæredygtighed sidste år blev knæsat som noget, hele verden skal stræbe efter.
 
Det er lige præcis det, debatseminaret d. 10. november handler om, det der ”noget”. For hvad er det egentlig, vi skal stræbe efter? Ikke hvordan, ikke hvornår eller hvorfor, men hvad?
 
For historien har været fyldt med fortællinger om det forjættede land, om paradis på jord og med utopier med frit valg på alle hylder. Så er den bæredygtige fremtid dér, hvor fårene sover med ulvene, et land, der flyder med mælk og honning? Buddene på ”bæredygtighed” er mange og stort set enhver interesseorganisation har sine egne fortolkninger, som deres interessenter strækker hænderne i vejret til, hver gang de bliver sagt.

Indbygget bifald
”Bæredygtighed” læner sig mod at være et buzzword, et ord med indbygget bifald, som alle går helhjertet ind for, og ingen tør stille dette ene essentielle spørgsmål til: hvad er det? Stiller man det, er man skeptisk, kritisk og tvivlende. Og man kan jo ikke tvivle på, at bæredygtighed er godt. For hvad er alternativerne ellers?
 
Vi i CSR LINK er hverken skeptiske, kritiske eller tvivlende, når det gælder bæredygtighed. Men vi er nysgerrige, og vi vil gerne afsøge, hvor bæredygtigheden starter, og hvor den slutter, for derigennem når vi frem til, hvad bæredygtigheden er og kan udelukke alternativerne som uholdbare.
 
Så når vi har kaldt konferencen ”Bæredygtig fremtid?”, er det ikke for at stille spørgsmålstegn ved, OM vi ønsker den, men for at række en finger i vejret, for at vi sammen kan blive klogere på, hvad vi har i vente, når vi en dag har opfyldt verdensmålene. Vi ved godt, at dette kun er enkelte bud, og vi ved godt, at køen derude er lang for at komme med flere og andre bud, og derfor har vi også planer om at lade debatten videre ved kommende arrangementer, hvor vi gerne giver andre taletid - men lad os nu få gang i debatten!
 
---
 
Debatseminaret ”Bæredygtig fremtid?” afholdes på Christiansborg og søger gennem indlæg om 7 af de 17 Verdensmål at kaste et klarere lys over, hvad bæredygtighed er. Alle er velkomne, hvad enten de har bud, som ligger inden for de 7 målområder eller nogle af de andre 10.
 
De 7 målområder er:
 

 • 2 og 12 - Om fødevarer
 • 8 - Om arbejde
 • 9 - Om innovation
 • 11 - Om by og bolig
 • 15 - Om natur og liv
 • 17 - Om partnerskaber

 
På seminaret kan du møde og høre:
 

 • Rasmus Nordqvist, MF, Alternativet
 • Esben Rahbek Pedersen, professor, CBS
 • Kent Martinussen, CEO, Dansk Arkitektur Center
 • Susanne Westhausen, Adm. direktør, Kooperationen
 • Loa Dalgaard Worm, sekretariatsleder, FSC
 • Susanne Pedersen, Direktør, Climate KIC
 • Christian Ege, Sekretariatsleder Det Økologiske Råd  

 
Seminaret afholdes d. 10. november kl. 13.00 – 16.30 i Fællessalen på Christiansborg.
 
Se hele programmet og tilmeld på: http://www.csr-link.dk/?page_id=1499

Mere fra Jens

Jens Prebensen

stiftende partner

Se profil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere