30.11.2017  |  Klima, miljø og energi

Bæredygtigt sølv til kontorhuset på Langeliniespidsen

Indhold fra partner Hvad er dette?

Kommende kontorhus på Langeliniespidsen får sølv i ny dansk mærkning for bæredygtigt byggeri.

Kontorhuset, der til dagligt omtales Pakhuset, har modtaget en flot præcertificering i sølv med den helt nye danske ordning DGNB Denmark, der gives til bæredygtigt byggeri.

Anerkendelsen er det tydelige bevis på, at forarbejdet og planlægningen af det kommende kontorhus er gjort rigtigt og er blot et skridt på vejen mod et kontorbyggeri, der i dets endelige udgave i 2014 skal slut-certificeres.

Underdirektør Christian Hartmann er meget tilfreds: ”ATP Ejendommes investeringer skal være forretningsmæssigt ansvarlige, da det er den danske befolknings ATP-midler, vi forvalter. Af samme årsag skal investeringerne også være fremtidssikrede og her kommer vi ikke uden om bæredygtig kvalitet hele vejen rundt - ikke mindst i økonomien. DGNB Denmark er et overordentligt brugbart pejlemærke til at se, om et byggeri bevæger sig i den rigtige retning.”

Holistisk bæredygtighed
Lundgaard & Tranberg Arkitekter, der sammen med COWI har tegnet byggeriet, tager udgangspunkt i en holistisk bæredygtighed, der gennemsyrer alle valg og løsninger fra helhedsgreb til detaljer, som for eksempel legende arkitektonisk komposition, godt arbejdsmiljø, innovativ energiudnyttelse, lysindfald og økonomi.

Kvalitet og innovation
Denne brede tilgang til bæredygtighed har båret frugt, da DGNB Denmark-ordningen belønner byggerier, der netop forstår at integrere bæredygtighed i flest muligt områder inden for aspekterne: miljø, økonomi og det sociale.

”Det er meget givende at arbejde sammen med en visionær bygherre, der ved, at en bygning kommer til at stå mange år frem i tiden og derfor nødvendigvis må indeholde et rigt mål af både kvalitet og innovation. At byggeriet også skal levere økonomisk bæredygtighed ser jeg ikke som en modsætning til kvalitet snarere som et samspil med alle bygningens facetter,” fortæller Lene Tranberg fra Lundgaard & Tranberg Arkitekter.

Banebrydende mærkningsordning
Morten Buus fra COWI har analyseret Pakhuset og er i samme proces blevet en af de ni allerførste DGNB Denmark-auditorer, der fremover vil kunne vurdere nybyggeri efter DGNB-metoden.

Morten Buus fortæller: ”Arbejdet med Pakhuset har været særlig spændende, både fordi det er blandt de pilotprojekter, der har været med til at skabe den helt nye ordning for bæredygtigt byggeri og fordi det i selve vurderingen ender med at få sølv. Jeg er faktisk lidt stolt af at være en del af dette banebrydende arbejde inden for bæredygtighed.”

Pakhuset modtog præcertificeringen torsdag den 24. maj i forbindelse med en konference, arrangeret af Green Building Council Denmark, som er rådet bag certificeringsordningen DGNB Denmark.

For mere information, kontakt:
Underdirektør Christian Hartmann, ATP Ejendomme
chh@atp-ejendomme.dk, tlf. 3336 6157

Mere fra ATP Ejendomme A/S

ATP Ejendomme A/S

www.atp-ejendomme.dk

ATP Ejendomme A/S er stiftet i 1995 og er et 100 % ejet datterselskab af ATP.Vi investerer i erhvervsejendomme, som vi lejer ud til især kontorer og butikker. Vi udvikler de ejendomme, vi allerede har, så de er tidssvarende og lever op til de ønsker og krav, vores kunder har. Vi bygger også nyt i samarbejde med kommende kunder og entreprenører.Vi arbejder aktivt med bæredygtighed på vores eje…

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere