11.08.2015  |  Kommunikation

Bayern München donerer €€1 mio. til Paven

Den tyske fodboldklub FC Bayern München har doneret 1 million euro til Pave Franz. Pengene skal gå til nødhjælp efter Vatikanets eget valg.

Fodbold og social ansvarlighed behøver ikke være to separate størrelser. Det må være beskeden, der følger med den check på 1 million euro –- 7,5 mio. danske kroner -– som den tyske storklub Bayern München har doneret til Pave Franz, det skriver tv3sport.dk.

Læs også: Brøndby IF skyder ny CSR-indsats i gang

Løftet om donationen blev givet i efteråret i forbindelse med en Champions League-kamp i Rom, som for Bayernspillerne og –ledernes vedkommende også inkluderede en audiens hos netop Paven i Vatikanet. Her lovede klubbens bestyrelsesformand, Karl-Heinz Rummenigge, at donere overskuddet fra en af klubbens venskabskampe til velgørenhed i Pavens navn.

"”Donationen er udelukkende tiltænkt mennesker i nød. Det er op til Paven at afgøre hvem der skal tilgodeses uanset race, religion og nationalitet",” fortæller pressechef i FC Bayern München, Markus Hörwick, til TV3 Sport, der trods mange gode resultater på banen betegnede besøget hos Paven som klubbens højdepunkt i 2014.

Læs også: Superligaen slår Premier League

Den velvoksne check blev overrakt i sidste uge i München. Modtager på Pavens vegne var den tyske kardinal og økonomichef i Vatikanet, Georg Gänswein, der naturligvis var glad for donationen.

”"Det er dejligt, løfter ikke alene bliver givet, men også holdt. I kan være sikre på, pengene bliver fordelt med omtanke",” sagde han bl.a. i sin takketale.

-AK

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere