01.06.2018  |  Klima, miljø og energi

Beregn værdien af dit madaffald

Indhold fra partner Hvad er dette?

Daka ReFood har lanceret en ny beregner, der kan omregne affaldsmængde til kWh, gødning og besparelse i C02.

Beregneren er tilgængelig for alle på Daka ReFood’s hjemmeside, og kræver bare man indtaster sin affaldsmængde, så kommer resultatet af indsatsen med affaldssorteringen frem i tal alle kan forholde sig til.

Med beregneren har vores kunder mulighed for at fortælle om deres bæredygtige sorteringsindsats over for deres kunder, og bidrage til at skabe en bevidsthed om, hvor vigtigt det er at genanvende naturens ressourcer. Og som beskæftiget i fødevarebranchen er det vel også ganske interessant at vide, at man bidrager til at recirkulere vigtige næringsstoffer tilbage til jorden, som så igen bidrager til nye afgrøder”, fortæller Katrine Storgaard – Marketing Sustainability Lead, Daka ReFood.

Beregneren er opbygget således at den enten omregner kg madaffald til sparet C02, antal kg gulerødder, der er næringsstoffer til og varme til en husstand eller i ren kWh. Udregningen af de forskellige komponenter, der for øvrigt er verificeret af Teknologisk Institut er lavet for at imødekomme forskellige kunders interesser.

”F.eks. er det interessant for vores hotelkunder, at kunne fortælle deres kunderne at de i kraft af deres bæredygtige indsats, genanvender madaffald svarende til at kunne levere strøm til én hårtørrer i et år, teoretisk set. Det er da en god historie og en historie, der er til at føle på for kunderne. Pointen med at lave et værktøj som vores beregner er, at det er en rigtig god måde at gøre det nemmere for os at forstå og se resultatet af en indsats, der som udgangspunkt kan virke som en dråbe i havet, men absolut ikke er det”  afslutter Katrine.

Mere fra Daka Denmark A/S

Daka Denmark A/S

www.daka.dk

Vores grønne visionVi arbejder hver dag på at skabe et grønnere Danmark, præget af mere genanvendelse, mere vedvarende energi og mindre spild af ressourcer.   Genanvendelse er vores eksistensgrundlagI Daka Denmark ser vi det som vores opgave at udbrede viden om genanvendelse af organisk affald og påvirke danskernes rutiner omkring genanvendelse af affald:Vi vil være en vigtig del af omst…

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere