09.01.2013 | Strategi & ledelse
Birgitte Mogensen vil være professionelt bestyrelsesmedlem
Den erfarne CSR-ekspert og partner i PwC Birgitte Mogensen har opsagt sit partnerskab og vil i fremtiden sætte et hardcore CSR-fodaftryk i danske virksomheders øverste ledelse.
Csr-eksperten Birgitte Mogensen gør karrierespring. Efter mere end 20 år som PwC's csr-ansigt har hun opsagt sit partnerskab for at blive professionelt bestyrelsesmedlem.
Birgitte Mogensen forlader PwC for at blive professionelt bestyrelsesmedlem. Erhvervsmagasinet CSR har stillet csr-eksperten fem hurtige spørgsmål om hendes karriere og om csr's status i virksomhederne i fremtiden.
Hvorfor forlader du PwC nu?
Jeg står her ved indgangen til 2013 med tre esser i hånden:
- 20+ års erfaring som statsautoriseret revisor
- 15+ års kompetence med forretningsdrevet CSR
- Det rette køn i lyset af den netop vedtagne lovgivning i Danmark, der medfører, at de 1100 største virksomheder i 2013 skal sætte sig mål for at få mere ligevægt mellem mænd og kvinder i deres bestyrelse.
Denne kombination giver en profil, som kan gøre en særlig forskel i en række danske virksomheder. Jeg har derfor truffet den beslutning at opsige mit partnerskab i PwC. Jeg vil bruge mine kompetencer og erfaring til at sætte et hardcore CSR fodaftryk i danske virksomheders øverste ledelse.
"CSR er blevet en iboende del af virksomhedens kommercielle strategi, risikostyring og ledelsesstil".
Hvornår kan du påbegynde at arbejde i bestyrelser?
Jeg fratræder ved udgangen af marts 2013, men ville kunne blive optaget i bestyrelser inden da. PwC støtter fuldt ud min beslutning, og jeg fortsætter også CSR-fagtekniske relationer og vil repræsentere PwC i foreninger og udvalg, herunder som formand for CSR udvalget for FSR danske revisorer.
Er CSR organisatorisk på vej op i danske virksomheder?
Helt bestemt, især i de store og større virksomheder. Der er også en udvikling igang, hvor virksomheder nedsætter CSR komiteer, som skal samle CSR arbejdet på tværs i organisationen og sørge for, at fokus til stadighed er forretningsdrevet og med iagttagelse af CSR makroerne.
Er du interesseret i at arbejde i CSR-komiteer?
Ja, jeg ser at jeg har en særlig rolle at spille der, hvor en virksomhed ønsker en permanent ekstern aktør i det interne komitearbejde; det kan også være i virksomheders risiko-komiteer.
Hvor er CSR om 10 år?
Det er forsvundet ind i virksomhedens DNA. CSR er blevet en iboende del af virksomhedens kommercielle strategi, risikostyring og ledelsesstil. Jeg vil ind og gøre en forskel i bestyrelsesarbejdet for de nu visionære virksomheder.
Klima, miljø og energi
Danmarks første og største energimesse i Bella Center
Den 23.-25. maj 2013 præsenterer Bella Center landets første og største energimesse, ENERGY EUROPE. Den nye messe bliver afviklet med både national og international opbakning og skal medvirke til at sikre Danmarks placering på landkortet som verdensførende på området for vedvarende energi og cleantech.
Klima, miljø og energi

Den svære vej fra ide til salg
Aguasol, som producerer en prisbelønnet solvandvarmer, er et eksempel på en cleantech-iværksætter, som har måttet se i øjnene, at der er en lang vej fra en god ide til et markedsgennemslag.
Klima, miljø og energi
Kinesisk FN-ambassadør: Danmark er frontløber
Den kinesiske FN-ambassadør betragter Danmark som en frontløber i indsatsen for et bæredygtigt samfund.
Strategi & ledelse
Undersøgelse: CSR handler om omdømme
De største danske virksomheder prioriterer samfundsansvar meget højt med miljø som den primære mærkesag. Det viser en undersøgelse som bureauet Toftdal &Co, står bag.
Kommunikation
Prisuddeling sætter spot på humanitære CSR-projekter
Vand- og madprisen WAF Award afholdes den 8. november på Københavns Rådhus, ved et arrangementet, som bliver sendt på landsdækkende TV. Grundlæggeren af prisen vil gerne integrere flere virksomheder i projektet, men savner opbakning fra erhvervslivet.
Kommunikation
Forbrugerne definerer god CSR
64 procent af danskerne finder det vigtigt, at virksomheder viser samfundsansvar. Men hvordan de mener, man gør det, stemmer ikke altid overens med det, virksomhederne faktisk gør. Det viser to undersøgelser fra Radius kommunikation.