20.05.2016  |  Samfund

Indspark: Butler’s  Choice gør en forskel for kvinder og piger i Vietnam

To indlæg i dag på CSR.dk efterspurgte en større tilstedeværelse af erhvervslivet på Women Deliver. Det kan jeg kun være enig i. Derfor fik Butler’s Choice/Choice Foundation og de øvrige 7 virksomheder på Women Empower Business stor positiv opmærksomhed.

Jeg var med på fotoudstillingen som repræsentant fra Butler’s Choice og Choice Foundation. Og det var en stor fornøjelse at fortælle de besøgende, hvad vi gør for at skabe bedre sundhed og skolegang i Vietnam, specielt for kvinder og piger.  Vores fortælling illustreres af de smukke billeder af den internationalt anerkendte fotograf Stine Heilmann. Dansk Industri og Danida står bag Women Empower Business. 

Butler’s Choice bidrager til bedre levevilkår i lokale fiskersamfund

Butler’s Choice har siden 1999 importeret Tiger rejer fra det sydlige Vietnam. I de små fiskersamfund er der er ofte ringe adgang til lægehjælp. Børnene på de lokale skoler har heller ikke adgang til ordentlige toiletter, håndvask eller drikkevand. Derfor har Butler’s Choice gennem tiden været med til at støtte etablering af nye toiletter, håndvaske faciliteter og rent drikkevand på lokale skoler. Virksomheden har også været med til at bygge en lokal lægeklinik, der giver gratis lægehjælp til landsbyens indbyggere.

Det er primært kvinder, der er ansat på rejefabrikkerne. Butler’s Choice, sammen med rejefabrikken, sørger for ordentlige arbejdsvilkår for kvinderne, overnatningsmuligheder på sovesale og adgang til gratis lægehjælp. Der arbejdes efter ISO 14001- og SA 8000-certificeringer for at sikre en socialt og miljømæssigt korrekt opdræt og forarbejdning af rejerne.

Choice Foundation – en formalisering af de sociale indsatser

I 2011 etablerede vi Choice Foundation som en formalisering af Butler’s Choices sociale indsatser i de fattige provinser i Vietnam. Hensigten var at gøre endnu mere for at skabe bedre levevilkår i udsatte fiskersamfund og andre områder i Vietnam i overensstemmelse med FN's menneskerettighedserklæring. Fonden har særligt fokus på adgangen til sundhedsydelser og uddannelse, som er vigtige første skridt ud af fattigdom.

Choice Foundation har etableret en række projekter, som adresserer sociale udfordringer i værdikæden, med særligt fokus på udsatte børn, i samarbejde med en række partnere bl.a. nogle af Butler’s Choice’s kunder fra detailhandlen. Målet er at skabe forbedringer for de mennesker, der producerer de fødevarer, som vi forbruger.

Siden fondens etablering har vi sørget for skolegang til 141 børn, sikret rent drikkevand og bedre toiletforhold på lokale skoler for 1.400 børn, bygget 3 nye klasseværelser for i alt 100 børn og sikret oprettelse af en sundhedsklinik til 7.000 mennesker og drift af denne. Vi har også etableret et legerum på en rejefabrik, så kvinderne kan passe deres arbejde på fabrikken, mens to nannies passer deres børn.

Udstillingen tager nu rundt i hele landet.D. 7.-17. juni kommer den til Industriens Hus. Klik her for at se udstillingslisten.

Læs mere på og www.butlers-choice.com og www.choicefoundation.dk

www.facebook.com/choicefoundationdenmark www.facebook.com/ButlersChoice

Mere fra Helle

Helle Stokkebye Johansen

Head of CSR & Communications Butler's Choice & Co-Founder Choice Foundation

Head of CSR & Communications i Butler's Choice, medstifter af Choice Foundation og CSR-rådgiver gennem eget firma, CSR on Board.Butler's ChoiceI Butler’s Choice har vi særligt fokus på is, brød og seafood. Ansvarlighed har været en del af vores DNA lige fra virksomhedens start tilbage 1997. Alle produkter er udvalgt ud fra en holdning om, a…

Se profil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere