08.11.2016  |  Samfund

Indspark: Butler’s Choice differentierer sig gennem investeringer i kvinder

Butler’s Choice deltog i går på konferencen ”Danske Pionerer for Bæredygtighed”, hvor vi delte vores erfaringer med at arbejde med kvinders rettigheder i Vietnam. Et af vores budskaber var, at man kan differentiere sig gennem investeringer i kvinder.

I hver kundedialog sætter vi fokus på, hvad vi gør for at sikre ordentlige arbejds- og leveforhold for de kvindelige arbejdere på rejefabrikkerne. For os er social og miljømæssig ansvarlighed nemlig en del af et kvalitetsprodukt. Og det betyder så, at vores rejer er 10% dyrere end vores konkurrenter. Men for os er der ikke et alternativ.

Hårdt at arbejde på en rejefabrik i Vietnam

Vi køber vores varmtvandsrejer fra rejefabrikker i det sydlige Vietnam. Størstedelen af arbejderne på rejefabrikkerne er kvinder.  Det er hårdt arbejde at arbejde på en rejefabrik. Der er et fugtigt og koldt, fordi rejerne vaskes og forarbejdes ved lave temperaturer. Mange kvinder rejser langt for at få job på rejefabrikken. Kvinderne bor i værelser i tilknytning til fabrikken og nogle kvinder har deres børn og mand med. Det er generelt lavstatus forbundet med at arbejde på en rejefabrik, sammenlignet med jobbet på en tekstilfabrik.

Hvad gør vi gør for at sikre gode forhold for kvinderne

Butler’s Choice og vores fond, Choice Foundation, har iværksat en række tiltag for at skabe de bedst mulige forhold for kvinderne. Sammen med NorgesGruppen, der står for størstedelen af norsk dagligvarehandel, har vi lavet en mindre børnehave på en af rejefabrikkerne, så kan børnene blive passet, mens kvinderne kan koncentrere sig om arbejdet. Vi har også givet scholarships til 40 børn af fabriksarbejdere. Desuden har Choice Foundation været med til at etablere en lokal lægeklinik og doneret livsvigtigt diagnosticeringsudstyr. Der var ikke tidligere adgang til basale sundhedsydelser i området. Klinikken bruges af 15.000 mennesker, herunder de kvindelige fabriksarbejdere.

Dårlige sanitære forhold på de lokale skoler

Kummerlige toiletter, ingen håndvask eller adgang til drikkevand er hverdagen for mange skolebørn i de fattige fiskersamfund. Det går specielt ud over pigerne, der ofte holder sig hele dagen. Konsekvensen kan være svære urinvejs- eller nyresygdomme. Den dårlige hygiejne betyder også øget smitterisiko for sygdomme. Op til 13% af børn under 5 år dør i de fattige samfund som eksempelvis Bac Lieu, hvor en af vores rejeleverandører ligger. Og det skyldes netop dårlig hygiejne, spredning af sygdomme, og mangel på lægebehandling.

Nye toiletter, håndvaske og drikkevand gør en kæmpe forskel

Som en del af projektet med NorgesGruppen har 1.400 børn fået ordentlige toiletter, håndvaske og adgang til rent drikkevand. Nu kan børnene drikke alt det vand de har lyst og behøver ikke frygte at gå på toilettet. Skolens lærere beretter om langt bedre trivsel og indlæring. Samtidig er smitterisikoen reduceret og forekomst af diare er faldet markant

10 mio. i CSR investeringer

Butler’s Choice har med støtte fra Danida over 10 år investeret 10 mio. kr. i uddannelse og forbedringer, der fremmer arbejds- og sundhedsforhold samt miljøet på de fabrikker og dambrug i Vietnam og Indien, hvor vi får nogle af vores skaldyr fra. Vi er en af de få internationale handelsvirksomheder inden for seafood, der er certificeret efter både SA 8000 og ISO 14001 standarderne. I 2011 etablerede vi Choice Foundation for at bidrage endnu mere til bedre sundhed og skolegang i de lokale fiskersamfund i Vietnam. Butler's Choice er blandt de otte udvalgte virksomheder, der deltager i Dansk Industris fotoudstilling Women Empower Business. 

Læs mere på og www.butlers-choice.com og www.choicefoundation.dk

www.facebook.com/choicefoundationdenmark

www.facebook.com/ButlersChoice

Mere fra Helle

Helle Stokkebye Johansen

Head of CSR & Communications Butler's Choice & Co-Founder Choice Foundation

Head of CSR & Communications i Butler's Choice, medstifter af Choice Foundation og CSR-rådgiver gennem eget firma, CSR on Board.Butler's ChoiceI Butler’s Choice har vi særligt fokus på is, brød og seafood. Ansvarlighed har været en del af vores DNA lige fra virksomhedens start tilbage 1997. Alle produkter er udvalgt ud fra en holdning om, a…

Se profil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere