13.08.2013  |  Kommunikation

Byggebranchen sætter fokus på grøn omstilling

Ny konference om bæredygtighedsprincipper skal skabe opmærksomhed om cradle-to-cradle-princippet i byggebranchen.

Nu skal byggebranchen også være med på den grønne bølge. En ny konference tager udgangspunkt i byggebranchens grønne udfordringer især med fokus på cradle-to-cradle-princippet, der går ud på at genanvende alle materialer i et kontinuerligt kredsløb, så affaldet i det teknologiske kredsløb bliver til ressourcer som i det biologiske kredsløb.

Peter Kranz fra Eurotag Danmark A/S, der står bag konferencen udtaler.

”Cradle-to-cradle er fremtidens design- og produktionsmetode og den eneste farbare vej frem mod et bæredygtigt og miljørigtigt byggeri. Det er der masser af sund fornuft og god økonomi i, og vi i branchen skal derfor skifte fokus fra at blive 'mindre dårlige' til at blive 100 procent gode'”.

Læs også: Vugge til Vugge i fast aftale med akustikvirksomhed

Cradle-to-cradle-princippet gentænker måden, samfundet producerer og løser problemer på. Princippet fokuserer på, hvordan den positive påvirkning øges ved at sætte bæredygtige fodaftryk inden for miljø, sundhed og økonomi. Den netop annoncerede konference skal vise vejen frem for bæredygtigt byggeri og arkitektur, så det bliver en rentabel forretning.

På talerstolen til konferencen finder man blandt andre cradle-to-cradle-filosofiens grundlægger Dr. Michael Braungart, Adriaan Geuze, partner i den prisbelønnede West 8 tegnestue (Rotterdam/New York), Kasper G. Jørgensen, direktør for tegnestuen 3XN, der blandt andet har tegnet FN Byen samt forfatter og adj. professor Tor Nørretranders.

Konferences holdes 25. september i Bella Center, København samt 26. september i Tivoli Friheden, Aarhus.

Læs mere her.

Mere fra Kristine

Kristine Kaalund

  • Horisont Gruppen a/s
Se profil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere