25.04.2016  |  Supply chain

Byggefirmaer kan have slaver i forsyningskæden

Mere end hver fjerde byggefirma på verdensplan har ikke ordentlig overblik over de ansatte i deres forsyningskæde, og kan risikere at overtræde lovgivningen om slaveri.

Byggefirmaer og entreprenører bør beskytte sig selv bedre mod risici i forbindelse med deres forsyningskæde, lyder konklusionen i en ny undersøgelse fra industriresearchselskabet Achilles. Undersøgelsen afslører, at en lang række virksomheder i byggebranchen verden over indrømmer, at de ikke har nogen planer for at beskytte alle arbejderne i deres forsyningskæde, skriver Construction Global.

Nærmere bestemt har mere end hver fjerde selskab (28 procent) ikke nogen strategi på plads, der kan skabe overblik over medarbejdere i alle led af virksomhedernes (ofte meget lange) forsyningskæder, og det skaber stor risiko for, at firmaerne – utilsigtet eller ej – kommer til at overtræde den såkaldte Modern Slavery Act, der skal forhindre netop moderne slaveri.

Læs også: 21 millioner arbejder som slaver

Selvom en sådan strategi vil være et vigtigt første skridt i forhold til at sikre etisk og arbejdsmæssigt korrekte forhold med alle samarbejdspartnere i forsyningskæden, så mangler de altså i stor stil. Yderligere 11 procent af de adspurgte virksomheder har heller ikke nogen planer om at implementere en strategi på området.

Undersøgelsen inkluderer byggefirmaer fra de nordiske lande, Storbritannien, USA, Spanien, Brasilien, Australien og Mellemøsten.

-AK

Endnu ingen kommentarer - du kan starte debatten nedenfor.

Deltag i debatten

Du skal være registreret bruger og logget ind, for at kunne oprette kommentarer.

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere