Event

Carbon capture i affaldssektoren – hvor skal vi fange CO2 og hvad skal der ske med det bagefter?

DAKOFA - Dansk Kompetencecenter for Affald og Ressourcer

dakofa.dk/

  • dakofa@dakofa.dk
  • +45 3296 9022
  • Vesterbrogade 149, Bygning 8, 4. Sal. 1620 København
Se profil  
Type: Webinar
Start dato: 27.01.2022
Start tidspunkt: 12.30
Sted: Online
Tilmeld  

Hvad indgår i de nye danske planer om kulstoffangst og lagring, og hvordan arbejder forskellige aktører i affaldssektoren med kulstoffangst?

Kulstoffangst, -transport og -lagring eller -udnyttelse (CCSU) spiller en væsentlig rolle i planerne for at reducere udledningen af CO2 i Danmark. Et bredt flertal i Folketinget har således vedtaget aftalen ”En køreplan for fangst, transport og lagring af CO2. Anden del af en samlet CCS-strategi” den 14. december 2021. Aftalen afsætter midler til at støtte de første fuldskalaanlæg til at fange kulstof i Danmark og viser vejen til at få teknologien anvendt på forskellige emissionskilder med stort og koncentreret udslip af CO2.

Vi skal høre om, hvordan teknologien konkret fungerer og mulighederne for at videreudvikle integrationen af den på de konkrete affaldshåndteringsanlæg. Det er især på affaldsforbrændingsanlæg og større biogasanlæg, at kulstoffangst forventes at få væsentlig betydning. Endelig skal vi høre om og diskutere, hvordan de økonomiske rammebetingelser må udvikles, så potentialerne for kulstoffangst kan realiseres og uden, at vi sætter de miljømæssige fordele over styr.

Se program og tilmeld dig her

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere