30.09.2016  |  Klima, miljø og energi

Carlsberg præsenterer bæredygtig træfiberflaske

Prototypen af Carlsbergs forsøg på at gøre ølemballagen bæredygtig har fået nyt design.

Carlsbergs direktør for bæredygtighed, Simon Boas Hoffmeyer, afslørede onsdag den nyeste udgave af bryggeriets bæredygtige træfiberflaske. Det skete under Sustainable Brands 2016-konferencen, hvor over 500 virksomhedsledere var samlet.

Læs også: Den cirkulære fremtid

Carlsberg begyndte udviklingsarbejdet mod den grønne(re) flaske i 2015 som en del af Carlsberg Circular Community (CCC). Bryggeriet har siden samarbejdet med emballagevirksomheden EcoXpac for at fremstille en bæredygtig ølflaske af træfiber.

Den første prototype blev afsløret i januar 2015, og i går var Carlsberg så klar med det nyeste design.

”Den nye flaske er i milepæl i projektet (…). Jeg synes den ser fantastisk ud og på en god måde viser, hvordan vi kan bruge innovation og design til at forme produkter, der bidrager til en bedre fremtid”, siger Simon Boas Hoffmeyer.

Cirkulær tankegang
Carlsberg vil sikre bæredygtighed i alle flaskens faser, ved blandt andet at plante træer i samme tempo som de høstes til produktionen.

Hvis flasken bliver efterladt i naturen, vil den på miljøvenligvis blive nedbrudt – dog er formålet med flasken, at materialet skal genanvendes, ligesom vi kender det med konventionelle flasker og dåser.

Læs også: Ikea vil bruge emballage lavet af svampe

Projektet bliver støttet af Innovation Fund Denmark og Danmarks Tekniske Universitet (DTU). Den grønne træfiberflaske skal testlanceres på et pilotmarked i 2018.

-CHM

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere