CDP

Klima, miljø og energi

Rapport: 1 ud af 10 virksomheder er klar til kommende skovrydningskrav

På trods af, at virksomheder i stigende grad ser skovrydning som en trussel for forretningen, er det kun omkring 11 procent, der faktisk tager aktion for at omlægge aktiviteter, som forårsager det.

Strategi & ledelse

Undersøgelse: Forbavsende få fonde overholder Paris-aftalen

Carbon Disclosure Project (CDP) har fornylig offentliggjort en rapport, der afslører, at langt størstedelen af verdens investeringsfonde ikke bidrager til at holde den globale temperaturstigning på under 1,5 grader. Det er katastrofalt, mener direktør.

Klima, miljø og energi

Fire danske virksomheder ligger i top på klimaindsats

Danmark klarer sig godt, når det kommer til at gøre en indsats for klimaet. I hvert fald topper fire danske selskaber CDP’s liste med virksomheder, der ligger i den absolutte klimatop.

Klima, miljø og energi

Nu kan virksomheder blive holdt ansvarlig for deres forpligtigelse til ikke at rydde skovområder

Det er et stort problem for klimaet, at stadig flere og flere skovområder bliver ryddet hvert år til fordel for landbrug. Og selvom flere virksomheder har forpligtet sig til at stoppe, så mangler der konkrete retningslinjer – men det har AFi nu kommet med et bud på.

Strategi & ledelse

Kun 1 ud af 20 europæiske virksomheder kan fremvise 1,5°C -klimastrategier

Mens godt halvdelen af Europas virksomheder fortæller, at deres klimamål flugter med Paris-aftalens 1,5°C -mål, kan kun 5 procent reelt fremvise fremskredne planer og strategier. Det viser den seneste opgørelse af nonprofitorganisationen CDP.

Strategi & ledelse

Er science-based targets virkelig kun for de store?

Det er primært Danmarks største virksomheder, der sætter sig for at mindske CO2-udledningen og højne bæredygtigheden gennem det internationale klimainitiativ, Science Based Targets (SBT). Om de små virksomheder overhovedet skal være med, hersker der uenighed om.

Klima, miljø og energi

Dansk ejendomsinvestor forpligtiger sig til 100 procent grøn el inden 2025

Danske NREP er som den første inden for ejendomsbranchen i Norden blevet optaget i energikoalitionen RE100. Virksomheden forpligter sig dermed til at anvende 100 procent bæredygtig elektricitet i alle sine ejendomme inden 2025.

Klima, miljø og energi

Detailhandlere øger bæredygtigheden i forsyningskæden

115 virksomheder og organisationer efterspørger nu klimadata fra deres leverandører gennem miljønetværket CDP. Detailkæder som Target og Tesco er blandt de nye navne på listen, der i forvejen tæller giganter som Walmart, Microsoft og Lego.

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere