05.07.2017 | Navnenyt

Christian Friis Bach bliver ny generalsekretær for Dansk Flygtningehjælp

Danmarks tidligere udviklingsminister Christian Friis Bach bliver ny generalsekretær for Dansk Flygtningehjælp. Han efterfølger Andreas Kamm, der ved udgangen af oktober stopper efter næsten 20 år på posten.

Med stillingen som generalsekretær kommer Christian Friis Bach til at stå i spidsen for Danmarks største humanitære organisation med aktiviteter i over 35 lande, flere end 7.000 ansatte, 8.000 frivillige og en omsætning på næsten tre milliarder kroner.

Dansk Flygtningehjælps formand, Stig Glent-Madsen, fortæller, at det var helt enigt forretningsudvalg, som valgte Christian Friis Bach i et stærkt kandidatfelt:

”Det har været helt afgørende for os, at den nye generalsekretær både er en leder med en solid international erfaring, stor anseelse og stærke personlige værdier. Det er vigtige forudsætninger, for at Dansk Flygtningehjælp fortsat kan løfte de meget komplekse opgaver, som vi står overfor, både globalt og i Danmark. Jeg er derfor utrolig glad for, at det bliver Christian Friis Bach, der skal overtage posten til efteråret, og jeg kan ganske enkelt ikke forestille mig en bedre og mere oplagt kandidat til jobbet.”

Christian Friis Bach glæder sig meget til udfordringen: 

”Dansk Flygtningehjælp er en unik organisation med stor international anerkendelse, som hver eneste dag gør en positiv forskel for millioner af mennesker på flugt og i nød. Det er et ønskejob, der forener alt det, jeg finder vigtigt og rigtigt,” siger han.

Samtidig er han ydmyg overfor opgaven:

”Andreas Kamm har som generalsekretær gjort det umanerligt godt, så det er på alle måder meget store sko, der skal fyldes ud. Men heldigvis peger de fodspor, Andreas Kamm har sat, solidt frem mod en endnu stærkere indsats for verdens flygtninge i fremtiden.”

Og Andreas Kamm selv er også begejstret over valget:

”Jeg har i sagens natur ikke været med i ansættelsesprocessen, men jeg kender Christian Friis Bach ret godt fra både danske og internationale sammenhænge. Og jeg er ufatteligt glad for, at det bliver netop ham, der skal stå i spidsen fremover. Han har en uvurderlig erfaring, er et respekteret navn i alle de vigtige internationale fora, og så besidder han både intellektuelt og menneskeligt præcis de kompetencer, som Dansk Flygtningehjælp nu har brug for. Så det er med allerstørste glæde og tryghed, at jeg giver stafetten videre til Christian Friis Bach,” siger Andreas Kamm.

Christian Friis Bach kommer fra et job som undergeneralsekretær i FN og leder af UNECE, FN’s Økonomiske Kommission for Europa. Fra 2011-2013 var han Danmarks udviklingsminister og fra 2011-2014 medlem af Folketinget. Derudover har han været formand for Mellemfolkeligt Samvirke, international chef i Folkekirkens Nødhjælp, lektor i international økonomi på Den Kgl. Veterinær- og Landbohøjskole (Københavns Universitet), og han har også været både iværksætter og journalist.

51-årige Christian Friis Bach driver i sin fritid et mindre landbrug med lidt køer og heste sammen med sin hustru Karin Friis Bach. De har netop fejret sølvbryllup og har sammen tre voksne børn.

Christian Friis Bach overtager jobbet som generalsekretær den 1. november.

Mere fra Dansk Flygtningehjælp

Dansk Flygtningehjælp

https://drc.ngo

Dansk Flygtningehjælp er Danmarks største internationale humanitære organisation. Vi arbejder på baggrund af humanitære principper og menneskerettigheder med alle aspekter af flygtningesagen, med det overordnede mål; at beskytte mennesker på flugt og at skabe varige løsninger. Organisationen har hovedsæde i København, men st…

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere