Event

Cirkulær økonomi i byggebranchen

BYG FYN

www.bygfyn.dk

  • cme@erhvervshusfyn.dk
  • +45 20 23 16 34
  • Forskerparken 10, 5230 Odense M
Se profil  
Type: Konference
Start dato: 10.09.2019
Start tidspunkt: 09.30-14.30
Sted: UCL Erhvervsakademi og Professionshøjskole, Seebladsgade 1, 5000 Odense C
Tilmeld  

Byggebranchen forbruger halvdelen af alle udvundne ressourcer i Europa og står samtidig for 33 procent af den samlede affaldsmængde. Derfor er det nærliggende at det er i byggebranchen, hvor forandringer skal skabes og nye normer dannes.

Men hvordan bringer vi cirkulær økonomi og bæredygtighed ned på et niveau, hvor flere virksomheder kan være med og samtidig fortsætte med at være en del af den udvikling, der allerede er i gang i byggebranchen?

Udover en masse spændende indlæg igennem dagen afholder vi også materiale- og ydelsesbazar med forskellige aktører fra byggebranchen og der vil derfor være mulighed for, imellem dagens indlæg, at stifte bekendtskab med materialeproducenter- og leverandører af ydelser indenfor cirkulær økonomi og bæredygtighed.

Program
08.30    Kaffe og indtjekning

09.00    Velkomst v/ Henrik Kryger, Videnscenterchef, UCL

09.10    Hvad er cirkulær økonomi?
Introduktion til cirkulær økonomi v/ Annemette Undén, Erhvervshus Fyn

9.35    Take-Back-Hub v/ Ingo Walterscheid, EPEA Danmark
Konceptet ”Take-Back-Hub” er udviklet af EcoFITT, Global Material & Asset Fund og Fredericia Kommune, hvor producenter af byggematerialer som Armstrong Ceiling Solutions kan tilbyde deres kunder at sende fraklip, rester og udtjente produkter tilbage i kredsløbet til genanvendelse.

10.05    Bazar
En række leverandører af byggematerialer giver deres bud på, hvordan materialerne lever op til de krav og normer, der er for bæredygtigt byggeri.

11.00    CLT i praksis v/ Taasinge Elementer
Er CLT-elementer det rigtige valg, og hvilke miljø-, bæredygtigheds- og bygningsmæssige fordele er der ved at bruge disse elementer til et givent byggeri?

11.30    Frokostpause
Netværk og besøg på stande

12.00    Cirkularitet på byggepladsen
En snak om den praktiske tilgang til, hvordan man helt konkret griber tingene an ude på byggepladsen, om valget af materialer og metoder, og hvordan man kan indgå som en naturlig del af den cirkulære proces.

12.30    Bazar
En række leverandører af byggematerialer fortæller, hvordan materialer lever op til de krav, der er for bæredygtigt byggeri.

13.15    Bæredygtighed som hyldevare v/ Britta K. Stenholt, STARK
STARK giver bedre muligheder for at vælge bæredygtigt og har påtaget sig en lederrolle, når der bliver drøftet bæredygtighed, da de ofte er bindeleddet mellem producenterne og de udførende.

13.45    Paneldebat v/ Katrine Hauge Smith, InnoBYG
Katrine Hauge Smith vil facilitere en paneldebat bestående af dagens oplægsholdere, hvor der er mulighed for at stille spørgsmål. Der vil forud for debatten være opsat en række emner, som vil blive diskuteret i salen.

14.30    Afrunding og tak for i dag

Pris: Gratis
Tilmeldingsfrist: Fredag den 30. august 2019

Tags: BYG FYN

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere