Event

Cirkulær affaldsplanlægning i praksis

DAKOFA - Dansk Kompetencecenter for Affald og Ressourcer

dakofa.dk/

  • dakofa@dakofa.dk
  • +45 3296 9022
  • Vesterbrogade 149, Bygning 8, 4. Sal. 1620 København
Se profil  
Type: Kursus
Start dato: 26.10.2020
Start tidspunkt: 09.00
Sted: DAKOFAs lokaler, B!NGS, Vesterbrogade 149, byning 8, 4. sal, 1620 København V
Tilmeld  

Tag med på 2-dages kursus og lær, hvordan du bruger den cirkulære tankegang til at løfte den kommunale affaldsplan ind i kommunens øvrige planer for bl.a. klima og vækst. På kurset zoomer vi ind på det cirkulære rum set i lyset af de nye politiske planer.

Kurset afholdes i samarbejde med OUROBOROS.

Også den nationale affaldsplan, der nu reelt er på trapperne, vil danne rammen for de cirkulære muligheder, der vil blive udforsket på kurset. Der vil med andre ord blive taget fat på konkrete muligheder og problemstillinger i forbindelse med udarbejdelsen af de kommunale planer og kurset vil støtte dig i arbejdet med jeres cirkulære problemstillinger.

De nye rammebetingelser peger i retning af cirkulær økonomi, men hvordan sikrer vi de lukkede kredsløb? Der vil særligt være fokus på de ”nye” fraktioner, nye opgørelsesmetoder og højere målsætninger.

Alt dette, kombineret med en generele stigende forventninger til, at de kommunale affaldsløsninger reelt er bæredygtige peger på, at den næste affaldsplan, kræver nye og flere tiltag!

Med dette 2-dages kursus forsætter DAKOFA og Ouroboros det succesfulde samarbejde om at løfte forståelsen og kompetencen til at bruge cirkulær økonomi-tænkning i den danske affaldsbranche. Denne gang med det specifikke formål, at klæde dig på til at skabe næste version af jeres affaldsplan, der lever op til de nye nationale krav og skaber værdi for borgere, erhvervsliv og kommune.

Kurset vil indeholde:

  • Cirkulær Økonomi som værdiskabelse med indbygget miljøeffekt
  • De 10 vigtigste ting i relation til affaldsplanlægning
  • Udforskning af det cirkulære handlingsrum
  • Værksted, hvor der arbejdes med dine centrale problemstillinger
  • Problemknusning, hvor du får feedback og bliver guidet af de førende eksperter i affald og cirkulær økonomi.

Kursusdeltagere fra kurset Cirkulær Økonomi i affaldsbranchen, 2018 udtaler:

”Tak for at gøre emnet let forståeligt, så det bliver let at komme i gang.”

”Jeg har lært at tænke CØ som en tæt forbundet del af vores forretning”

”Jeg har fået CØ-værktøjer og ideer til at arbejde videre på eksisterende ideer og planer, som jeg før havde svært ved at se løsninger på.”

Se frem til to dage med læring, inspiration og konkrete løft på de områder du oplever, er vanskelige at komme videre med.

Læs mere og tilmeld dig kurset her

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere