Event

Cirkulære forretningsmodeller og møbler - Temagruppemøde

Forum for Bæredygtige Indkøb

www.ansvarligeindkob.dk

  • ansvarligeindkob@mst.dk
  • 72544000
  • Sekretariat for Grønne Indkøb v/Miljøstyrelsen, Tolderlundsvej 5, DK5000 Odense C
Se profil  
Type: Webinar
Start dato: 28.04.2021
Start tidspunkt: 12.30 - 15.30
Sted: Webinar
Tilmeld  

Kom med til opstart af årets anden temagruppe, 'Cirkulære forretningsmodeller og møbler'. 3 timers webinar og oplæg vedr. møbler, indkøb heraf og brug af cirkulære forretningsmodeller i indkøb.

I forårets anden temagruppe vil vi se på cirkulært indkøb af møbler samt på nye forretningsmodeller baseret på en cirkulær tankegang inden for produktion og forbrug af møbler.

Temagruppen starter i april og tovholder er Rikke Dreyer, der er chefkonsulent i Miljømærkning Danmark og formand for Forum for Bæredygtige Indkøb.

– I Danmark forbruger vi lineært, og hvis alle levede som os, skulle vi have fire jordkloder. Det er derfor bydende nødvendigt, at vi bevæger os over mod en cirkulær økonomi, hvor produkter og materialer holdes i kredsløb på samme kvalitetsniveau så længe som muligt. Vi skal selvfølgelig først og fremmest købe færre produkter. Men det handler også om at forlænge produkternes levetid ved at købe produkter af god kvalitet, der kan repareres, når de går i stykker, og som kan skilles af, når de engang er udtjente, så materialerne kan genanvendes, siger hun.

Møbelbranchen har for alvor fået øjnene op for gevinsterne ved bæredygtighed og cirkulær økonomi. Nogle leverandører bruger genanvendte materialer i deres produktion og afprøver cirkulære forretningsmodeller som fx leasing, take-back-ordninger og reparationer af produkter i stedet for nysalg.

– Forudsætningen for cirkulære indkøb er, at der opbygges nogle systemer til at håndtere produkt- og materialestrømme. For at gøre systemdiskussionen konkret ser vi nærmere på møbler, hvor vi har en branche med nogle aktører, der vil denne dagsorden, og som har nyttige erfaringer at bringe i spil. Vi håber derfor på, at mange vil deltage i temagruppens arbejde, og at resultaterne af anstrengelserne kan være med til at fremme markedet for genanvendte møbelmaterialer og også inspirere andre brancher til at udvikle cirkulere forretningsmodeller, siger Rikke Dreyer

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere