CLEAN

Klima, miljø og energi

Nyt projekt skal styrke dansk cleantech-eksport

Danske virksomheder og organisationer er gået sammen i projektet Clean Solutions for at styrke og udvikle eksporten af danske cleantech-løsninger.

Klima, miljø og energi

Danske virksomheder på spring: Giftig jord er big business i Kina

246 mio kr. Så stor en projektsum er den lille virksomhed Ejlskov netop blevet præsenteret for. Kunden er kinesisk og opgaven lyder på samarbejde med kinesiske statsvirksomheder omkring rensning af forurenet jord i millionbyen Nantong - men projekterne er så store og Kina så komplekst, at både offentlige og private danske kræfter skal i spil for at bringe aftalerne i hus - Dette er en opgave regioner på tværs af Danmark nu løfter i fællesskab.

Indhold fra partner

Strategi & ledelse

Nyt Big Data Business Academy vil omsætte Big Data til værdi i dansk erhvervsliv

Industriens Fond støtter projektet Big Data Business Academy. Projektet skal forsøge at afdække vækstpotentialet ved Big Data, gennem et samarbejde mellem virksomheder, universiteter og GTS-institutter. Ambitionen er at gøre Big Data håndgribeligt for dansk erhvervsliv - og dermed sikre større strategisk bevidsthed om Big Data hos ledelsesniveaet i dansk erhvervsliv, samt at udnytte Big Data som vækstdriver.

Indhold fra partner

Klima, miljø og energi

Singapore vil lære af Danmarks erfaringer inden for Big Data og Liveability

CLEAN har for nyligt afholdt et seminar omkring Big Data og Liveability for 40 embedsmænd fra Singapore, hvor der livligt blev debatteret og udvekslet erfaringer inden for området.

Indhold fra partner

Samfund

Nyt partnerskab vil genanvende byggeaffald til nybyggerier

Et nyt partnerskab mellem private virksomheder og det offentlige skal skabe nye standarder for genanvendelse af byggeaffald til nybyggerier. Håbet er, at projektet kan bane vej for en dansk eksportsucces til eksempelvis Kina.

Klima, miljø og energi

Nyt samarbejde styrker genanvendelse af byggeaffald

Vigtige råstoffer som sand, grus og sten, der traditionelt anvendes til bygge‐ og anlægsopgaver, er en svindende ressource. Hvert år bruger byggesektoren i Danmark disse uerstattelige råstoffer i mængder, der svarer til 11 ton per dansker. De næste 40 år bliver der behov for at øge nybyggeri i et hidtil uset omfang. Store voksende økonomier som Kina har brugt mere beton de sidste 3 år end USA har brugt hele det forrige århundrede.

Indhold fra partner

Klima, miljø og energi

Gennembrud for dansk systemeksport til USA

Et dansk konsortium med foreløbig 6 underleverandører har netop indgået eksklusiv-aftale med NuPower Thermal LLC, der er en anerkendt amerikansk udviklingsvirk-somhed om opbygning af et fjernvarmeanlæg til over 150 millioner danske kroner. Der er hermed tale om et gennembrud for eksport af energiteknologi til det amerikanske marked, hvor den grønne bølge for alvor vil skylle de næste mange år. Eksportrådet kvitterer via HVO - ordningen med 1,2 millioner danske kroner til at dække en del af udviklingsomkostningerne, som skal sikre, at projektet endeligt im-plementeres fra 1. kvartal 2016.

Indhold fra partner

Clean vil styrke genanvendelse af bygge- og anlægsaffald

CLEAN vil styrke innovation inden for genanvendelsen af byggeaffald i Danmark. Til at gøre dette er CLEAN blevet tildelt 4 mio. kr. fra Grøn Omstillingsfond, der skal bruges til at udvikle nye genanvendelsesmetoder af affald fra nedrivninger og renoveringer. CLEAN har derfor taget initiativ til at gennemføre en udbudsproces og en konkurrence i samarbejde med to kommuner. I denne skal der udvikles nye idéer, og CLEAN har inviteret virksomheder og eksperter til at komme med forslag til genanvendelse af byggeaffald ud fra CLEANs innovationsmodel.

Indhold fra partner

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere