CONCITO

Samfund

Concito: Høje forbrugsudledninger svækker Danmarks rolle som grønt foregangsland

Danmarks klimaaftryk per indbygger er blandt verdens største, og der udestår en stor politisk opgave med at reducere klimabelastningen fra vores forbrug af især transport, fødevarer og boliger. Det viser en ny rapport om Danmarks globale forbrugsudledninger fra Concito.

Klima, miljø og energi

Lækket notat afslører: Sats på biobrændstof virker ikke økonomisk

I forbindelse med regeringens nuværende 2025-forhandlinger viser en beregning, at satsningen på biobrændstoffer vil være et langt dyrere tiltag end en forhøjelse af dieselafgiften.

Klima, miljø og energi

Concito: Vi skal bo på færre kvadratmeter, hvis klimaaftrykket skal ned

Byggeriet er en af de helt store hovedpiner for klimaet, og den bliver kun stærkere fremover i takt med, at vi bliver flere, og alle skal have tag over hovedet. Der er derfor al mulig grund til politisk at tage fat og med en bred indsats få skåret ned på den enorme klimabelastning fra byggeriet. Det påpeger Concito på baggrund af en ny udgivelse, Byggeriets Klimaanalyse.

Klima, miljø og energi

Sidste udkald for at Danmark kan nå sit klimamål for 2025

Kun en hurtig, ekstra indsats for at nedbringe klimaaftrykket fra transport, landbrug og energisektoren kan sikre, at vi når klimalovens 2025-mål. Den nuværende politik mangler dermed 2,4 mio. tons reduktioner, viser en ny analyse fra den grønne tænketank CONCITO.

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere