12.11.2013  |  Klima, miljø og energi

COP19: Investorerne har brug for klare signaler

Det er vigtigt for den danske energisektor, at klimaambitionsniveauet bliver hævet, siger afdelingschef Charlotte Søndergren fra Dansk Energi. Hun deltager lige nu i COP19 i Polen.

Verden har brug for ændringer - investorer har brug for signaler. Afdelingschef Charlotte Søndergren fra Dansk Energi deltager i FN’s 19. klimakonference (COP19), der har Polen som vært. Hun har denne kommentar efter åbningen af konferencen:

"For den danske energisektor er det uhyre vigtigt, at klimaambitionsniveauet bliver hævet ikke mindst i EU. Her har Polen hidtil blokeret for en stramning af EU’s CO2-kvotesystem, så det skal blive interessant at blive klogere på, hvad der egentlig foregår i vores sydlige naboland. Polen satset meget på kulkraft, men der er også et andet og grønnere Polen", siger afdelingschefen.

Investeringer spiller en hovedrolle
Investeringer fra den private sektor - herunder i Danmark og Polen - skal nødvendigvis spille en hovedrolle, hvis det skal lykkes at omstille det globale energisystem fra kul, olie og naturgas til CO2-neutrale energikilder, påpeger Charlotte Søndergren. I følge hende er:

  • Signalerne fra videnskabsmændene i FN’s klimapanel IPCC er klare: Hvis den globale opvarmning skal holdes på maksimum to grader i dette århundrede, så skal der handles nu.
  • Hidtil har signalerne fra de politiske ledere været uklare. Hvis FN’s medlemslande ønsker investeringer i fundamentale ændringer i energisystemet, skal de kende deres besøgelsestid – og det grundlag skal lægges på klimatopmødet i Polen, siger Charlotte Søndergren, der følger COP19 tæt.

Dialongen skal holdes i gang
Charlotte Søndergren mener, at klimakonferencerne er vigtige for at holde dialogen om klimakrisen i gang og for at sprede og bruge viden om de muligheder, vedvarende energi og energieffektive løsninger tilbyder.

Afdelingschefen, som udataler sig i en pressemeddelelse fra Dansk Energi, håber videre på, at COP19 kan levere kvalificerede svar på, hvordan omstillingen i udviklingslandene kan blive intensiveret. En forudsætning for det er, at FN’s medlemslande bliver enige om, hvordan der kan fyldes penge i Den Grønne Fond (The Green Climate Fund) både på kort og langt sigt.

- UB

Tags: Dansk Energi

Mere fra Ulla

Ulla Bechsgaard

  • Horisont Gruppen a/s
Se profil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere