17.12.2015  |  Klima, miljø og energi

COP21-aftalen trækker klimaløfter ud af virksomheder

Kun få dage efter Parisaftalen blev skrevet under har mere end 400 virksomheder underskrevet en fælles erklæring om at støtte målene i aftalen.

Anledningen er den stort opsatte Paris Pledge for Action, som den franske COP21-ledelse har lanceret. Med den får ikke-statslige aktører muligheden for offentligt at forpligte sig til at bidrage til målene i aftalen, dvs. at reducere CO2-udledningen og holde temperaturstigningerne under to grader globalt. Der er nemlig bred enighed om, at opgaven ikke kan løftes alene af nationalstaterne, men at alle aktører skal indstille sig på at gøre en indsats. 

Allerede fire dage efter aftalen var skrevet under, havde mere end 400 virksomheder, 120 investorer, 150 byer og regioner meldt sig under fanerne. De repræsenterer tilsammen flere hundrede millioner mennesker og 11 billioner – som i 11 tusinde milliarder – dollar. Men der er stadig god plads til andre fra de nævnte grupper sammen med civilsamfundet og fagforeninger.

Danske virksomheder er også med
Blandt de danske underskrivere er Danfoss, Københavns Kommune, Danske Bank, PensionDanmark og LM Wind Power. Derudover har store internationale virksomheder som Adidas, Deutsche Bank, Fujitsu og Telenor underskrevet. Til Energiwatch.dk forklarede PensionDanmark hvorfor de har skrevet under:

"Vi bakker op om den globale klimaaftale og vil give vores bidrag til at realisere målsætningerne i aftalen. Både af hensyn til klimaet og medlemmernes opsparing. Hvis ambitionerne i aftalen skal indfries, kræver det mobilisering af privat kapital i stor skala, og her er vi klar, for vi har gode erfaringer med den type investeringer," siger adm. direktør Torben Möger Pedersen, PensionDanmark.

Går i gang med det samme
Skriver man under på erklæringen lover man at tage konkrete initiativer nu og ikke vente på at Parisaftalen træder i kraft i 2020. Aftalen opfordrer, men forpligter ikke, underskriverne til at rapportere offentligt om deres aktiviteter rettet mod at lægge en dæmper på klimaforandringer.

-EHS

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere