16.08.2016  |  Klima, miljø og energi

COP21 med danske briller

Indhold fra partner Hvad er dette?

Det er ikke tilfældigt, at Danmark har positioneret sig i førertrøjen som klimavenlig nation. På Responsible Energy-konferencen d. 26/10 fortæller en stribe virksomheder og eksperter om klimaindsatser i og uden for Danmark

COP21-aftalen har lavet en skillelinje ned gennem erhvervslivet. For med aftalen har verden aftalt, at energiproduktionen skal gøres mindre sort - herunder at virksomhederne optimerer deres energiforbrug. Det betyder gyldne tider for de virksomheder, som længe har været på ”den grønne gren”, mens virksomheder, som har sovet i timen, let kan få udfordringer i deres drift, samarbejdsrelationer og kommunikation.  
 
Jens Prebensen, stiftende partner i CSR LINK, der står bag konferencen, glæder sig til at dele ud af værdifuld inspiration på konferencen: ”De virksomheder, som har integreret energiindsatsen i deres forretningsstrategi, er jo foregangsmænd, som vi alle skal værdsætte og kan lære af. Mange af de virksomheder, vi har på podiet på konferencen, har i høj grad markeret sig med banebrydende energitiltag, og der skal nok være en øjenåbner eller to for de fleste - selv for garvede energifolk, vil jeg mene.”
 
Konferencen har opdelt casene i tre temaer, som zoomer ud fra nationale og lokale indsatser til globale. På den måde bliver de enkelte cases sat i et helhedsperspektiv, som deltagerne kan overføre til deres egne græsgange, fortæller Jens Prebensen.
 
En af de cases, som Jens Prebensen selv ser frem til at høre, er DONG Energy: ”DONG Energy har, som de fleste nok er bekendt med, haft en noget turbulent tid på det seneste. For mig er det mest interessante ved den sag ikke, hvor mange milliarder virksomheden er blevet solgt for, men hvorfor den er blevet så meget værd. Det er jo især, fordi den målrettet og konsekvent har investeret i grøn energi fra havmøller. Det har bragt DONG helt i front blandt verdens energiselskaber, og det er noget, der giver genlyd blandt investorerne.”

Energibevidste forbrugere
Jens Prebensen fremhæver desuden to andre cases, som begge ligger under temaet om lokale ansvarlige energiløsninger, nemlig Siemens og IKEA Danmark.
 
”Både Siemens og IKEA’s cases handler om, at det ikke behøver at koste noget at investere i energi, i hvert fald ikke på den lange bane, men i hver sin ende af skalaen så at sige. Siemens har således udviklet et koncept, ESCO, der gør det risikofrit at energirenovere offentlige bygninger, ja, Siemens giver lige frem en ’fuld tilfredshed eller pengene tilbage’-garanti. IKEA har på sin side meget oplagt valgt at satse på os forbrugere, og målet er, at vi skal være vores egen energiforsyning med solceller, og det skal være så billigt, at det kan betale sig. Når en gigant som IKEA først går ind på det marked, kommer det til at udfordre de systemer, vi har for energiforsyning i dag,” siger Jens Prebensen, som ikke selv er i tvivl om, at solcelleanlæg om få år vil være hvermandseje.
 
Programmet for Responsible Energy er tæt på sin endelige form, og Jens Prebensen oplyser, at der foruden de tre allerede nævnte også vil være indlæg fra Rambøll Energy og Novo Nordisk, mens de praktiske virksomhedsindlæg både suppleres af tre seminarer ved norske CO2focus, Copenhagen Electric og Kooperationen, og tilmed flankeres af gæstetaler ved WWF Verdensnaturfondens John Nordbo og Nyt Europas formand Steen Gade, tidligere medlem af Folketinget for SF og før da også direktør for Miljøstyrelsen. Sidst men ikke mindst bidrager også professor Katherine Richardson, Sustainable Science Center, KU, med indlæg under titlen ”Sustainability built in”.

Se hele programmet på CSR LINK’s hjemmeside her.

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere