14.12.2015  |  Klima, miljø og energi

CSR indsats i førertrøjen

Indhold fra partner Hvad er dette?

CSR LINK garanterer, at det bliver en dag med masser af inspiration til lokal handling, når 9 globale virksomheder på Master Class 2016 præsenterer deres Best In Class CSR cases. Det er solide cases, der kommer bredt rundt i CSR-universet

Som stiftende partner i CSR LINK kan Jens Prebensen med glæde fortælle om endnu et stærkt program på Master Class 2016. Programmet byder på så forskellige virksomheder som NCC, Deloitte, Danske Bank, Arla Fonden, ISS Facility Services, Microsoft, SGS og ikke mindst Skandia, som står som vært for arrangementet. Holdopstillingen er unik, men hvad har de mange virksomheder egentlig tilfælles, som kan binde programmet sammen? ”CSR førertrøjen,” siger Jens Prebensen uden at tøve: ”Der er ingen tvivl om, at de store virksomheder går foran og viser vejen til et mere samfundsansvarligt erhvervsliv. Ikke sådan at forstå, at der ikke er mindre virksomheder, som gør en glimrende og nyskabende indsats, men det er nu en gang de store, som har de fleste CSR muskler – kompetencer og ressourcer –, og som i højeste grad mærker på egen krop, at fremtiden tilhører virksomheder, der håndterer deres rolle og ansvar i samfundet seriøst.”

Jens Prebensen kalder CSR for en ny forretningsdimension, og han mener, det først er nu, virksomhederne er begyndt at omskifte sig til at indtage den. CSR LINKs Master Class-konference har derfor også til formål at demonstrere, at det nye rum har nærmest uendeligt mange muligheder for at flytte bundlinjen opad for de virksomheder, der går ind i det som de første.

”De store virksomheder har en kæmpepallette af CSR tiltag, og de kan hver især sagtens bruge en hel dag på at fortælle om det, uden at det af den grund bliver kedeligt.” siger Jens Prebensen med et smil: "Det er selvsagt umuligt at gabe over hele spektret på en et-dags konference. I stedet har vi valgt at invitere 9 virksomheder ind til at fortælle om lige præcis det af deres CSR-tiltag, de finder mest banebrydende – og de får kun 20 minutter til det. Så på bare 180 minutter får vi et ultra-kondenseret billede af, hvor gigantisk stort CSR-feltet er og de mangfoldige muligheder, der ligger i det.”

Erfaringer fra de store - idéer og inspiration til de små

Det kan umiddelbart lyde som de stores fest for de store, men det er ikke hensigten, understreger Jens Prebensen. Sagen er snarere, at de stores handlinger kan ses som et laboratorium, som gør det muligt for de mindre virksomheder at finde nye veje for egne strategier. Samtidigt er dagen en god lejlighed for de mindre virksomheder til at udvide deres horisont i den nye dimension: ”De mindre virksomheder har ingen grund til at føle, deres CSR-indsats fylder mindre og derfor er mindre vigtig. Når det gælder CSR kan små spillere faktisk have større volumen end kæmperne. Men for små virksomheder er det guld værd at kunne hente det bedste fra de stores indsats og tænke smart, og konferencen giver dem en rigtig god mulighed for at få inspiration – måske noget kan gøres anderledes, måske der er nye områder, der skal udforskes? De cases, der står på podiet, har afprøvet deres tilgange, og de erfaringer, de lægger frem, kan vi alle lære af.”

CSR LINK forventer, at konferencen trækker en bred skare af NGO’er, videncentre, offentligt ansatte og virksomheder til, og derfor er programmet tilrettelagt, så det gøder jorden for udveksling af viden imellem deltagerne, oplyser Jens Prebensen:

”Vi gør meget for, at deltagerne også kan bruge dagen til at tale sammen og udveksle erfaringer. Programmet er sammensat, så det veksler mellem gæstetaler, virksomhedscases med ’praktikeren på podiet’, seminarer og pauser med en markedsplads. Alle deltagere er velkomne til at have en stand med på markedspladsen og der fortælle om deres CSR arbejde. Vi har erfaring for, at vores arrangementer appellerer til alle grene af erhvervslivet, både det offentlige og private, og der er altid en livlig snak i pauserne. Jeg tror, CSR-folk i særlig høj grad nyder at møde andre inden for faget, bytte visitkort og bruge dét til at indgå nye netværk og få et nyt syn på deres CSR-tiltag. Det er i hvert fald vores oplevelse, at de gør det på vores konferencer.”

Lederskab og overskud

Jens Prebensen vil gerne fremhæve et særligt programpunkt, som har stor personlig betydning for ham: Generalsekretær i Dansk Flygtningehjælp Andreas Kamm står som en af de første talere og sætter med sit indlæg således scenen for konferencen: ”Jeg vil ikke lægge skjul på, at jeg både er meget stolt over og glad for, at Andreas Kamm kommer på talerstolen. Andreas har igennem flygtningekrisen været stemmen, som har talt til vores fornuft. Det er en dybt ulykkelig situation, som kræver lederskab og overskud - tusindvis af menneskers fremtid afhænger af jo det. Med Andreas har de mange frivillige, som har samlet tøj ind eller brugt timer på at hjælpe flygtningefamilierne på hovedbanegården, haft et talerør for, at det var det rigtige, de gjorde, og at de skulle blive ved. Det er ret nyt, at flygtningespørgsmålet indgår i CSR, og jeg er meget spændt på, hvad han har at sige om det.”

CSR Master Class afholdes for 2. gang d. 3. marts. Forsikringsselskabet Skandia lægger lokaler til og er vært for et miniseminar om sociale investeringer i forebyggelse. Konferencen finder sted på Kay Fiskers Plads 9, Ørestaden. Læs mere om programmet og tilmeld på www.csr-link.dk

Tags: CSR LINK

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere