11.10.2019  |  Samfund

Indspark: CSR-indsatserne sker i fællesskab med kunder og samarbejdspartnere

I DFD ønsker vi at koble vores indsatser for social ansvarlighed og bæredygtighed til vores forretning. Vi oplever, at de bæredygtige løsninger i stigende grad bliver udviklet i tæt samarbejde med kunder og øvrige samarbejdspartnere.

Hos os vægter vi højt, at vores CSR-indsatser sker i tæt samarbejde med vores kunder. Det gør løsningerne mere holdbare, når der er et reelt ønske og behov i markedet. Helt konkret mærker vi, at bæredygtighed er rykket højere op på den forretningsstrategiske agenda, hvor aspekter som social ansvarlighed fylder mere end tidligere.

Vi oplever også et skifte i både offentlige og private udbud, hvor vægtningskriterierne består af andet og mere end bare pris. Nu ser vi i stigende grad parametre som samarbejde med jobcentre om at få personer fra kanten af arbejdsmarkedet i job og bæredygtige krav om, at vi genanvender udtjent arbejdstøj i stedet for at sende det til forbrænding. 

Og det er netop vigtigt, at vi hver især udfordrer og udvikler hinanden gennem nye krav. Det har vi allerede set meget af i nogle af de samarbejder, vi har startet op i det seneste år.    

Genanvendelse af hoteltekstiler i tæt samarbejde med BC Hospitality Group
Et eksempel på, hvordan en tæt dialog med kunderne er med til at skubbe udviklingen den rette vej, er vores samarbejdsaftale med BC Hospitality Group.

Sammen har vi rettet fokus på de hoteltekstiler, som vi i løbet af en kontraktperiode må kassere, fordi de ikke længere lever op til kvalitetsstandarderne. Som et krav er det derfor lagt ind i aftalen, at vi kommer med forslag til nye bæredygtige produkter, der er lavet ud af de kasserede tekstiler. Men der skal være en mening bag produkterne, som Mireille Jakobsen, CSR-chef i BC Hospitality Group, også understreger:   

”Der er store potentialer i genanvendelse af de mange hoteltekstiler, og det er det, vi bl.a. ser nærmere på. For os er det et klart fokus, at vi skal kunne erstatte produkter, som vi ellers ville have indkøbt fra ny med mere bæredygtige løsninger. På den måde bliver det både konkret, meningsfuldt og i sidste ende også en bedre forretning.”

"Kvinder i Job" - tværgående samarbejder skaber resultater
Hos os er vores medarbejdere forudsætningen for at kunne levere tekstilløsninger af høj kvalitet til vores kunder. Men vi oplever, at det bliver endnu sværere at rekruttere den nødvendige arbejdskraft. Derfor samarbejder vi tæt med kommunernes jobcentre om ansættelse af personer på kanten af arbejdsmarkedet.   

Det samarbejde har vi nu udvidet. Sidste år indgik vi i pilotprojektet ”Kvinder i job” sammen med Frederiksberg Kommune og organisationen Bydelsmødre. Fokus har været at få flere indvandrerkvinder ind på arbejdsmarkedet, da vi som virksomhed har oplevet udfordringer med den gruppe af kvinder, da størsteparten har haft ringe eller ingen kontakt med arbejdsmarkedet. En organisation som Bydelsmødre er med til at bygge bro mellem kvinderne og virksomheden ved at agere mentor for kvinderne.

De to forløb, vi indtil nu har været en del af viser positive resultater: 50 % af indvandrerkvinderne fra det første forløb er kommet i job (dvs. 9 ud af 18 indvandrerkvinder). Det samlede resultat fra begge forløb er, at 36 % af kvinderne er kommet i job. Jobbene er ikke kun skabt hos DFD, men formålet med projektet har også været at gøre kvinderne jobparate.

Mere fra Pernille

Pernille Kiær

CSR-chef

  • pki@dfd.dk
  • 41711530
  • De Forenede Dampvaskerier A/S
Se profil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere