14.03.2011  |  Strategi & ledelse

CSR-netværk jagter nye medlemmer

Virksomhedsnetværk for socialt ansvar(Vinsa), der formidler viden om fastholdelse, forebyggelse og indslusning på arbejdsmarkedet, har gennemgået en større omstrukturering og jagter nu nye medlemmer på fuld kraft.

I efteråret skiftede ”De regionale netværk”, som har levet et stille liv i 13 år, navn til Virksomhedsnetværk for socialt ansvar. Navneændringen var blot en lille del af en større omstrukturering, der også har betydet, at de syv regionalt forankrede netværk har fået ansat en overordnet netværkschef og lagt en klar strategi for medlemsvækst frem mod 2013.

”Nu har netværkene, som hører under Beskæftigelsesministeriet, eksisteret i 13 år, hvor der ikke har været fokus på antallet af medlemmer, men det kommer der nu. I øjeblikket er vi 180 medlemmer i det netværk, der dækker Storkøbenhavn og inden udgangen af 2013 er det målet, at vi når 1600, så det er ret ambitiøst,” fortæller Marianne Nissen, der er Netværkskoordinator for Vinsa i Storkøbenhavn. Hun uddyber, at der på landsplan er cirka 2000 medlemsvirksomheder, som efter planen skal blive til 6000, inden vi går ind i 2014.

Gratis at deltage

Det er ganske gratis for virksomheder at blive medlem af Vinsa, og for den beskedne pris får man fire nyhedsbreve om året samt invitationer til fire til seks netværks-arrangementer. Til arrangementerne vil der være oplæg fra andre medlemsvirksomheder eller eksterne oplægsholdere, der taler om aktuelle emner inden for fastholdelse af medarbejdere, forebyggelse af sygdom samt indslusning.

Netværkets tilknytning til Beskæftigelsesministeriet betyder, at emnerne begrænser sig til emner, der hører ind under arbejdslivet og altså ikke emner som miljø, klima eller leverandørstyring, der normalt hører ind under CSR-paraplyen.

Virksomheder inspirerer hinanden

Ifølge Marianne Nissen er målet med netværket, at virksomhederne suger til sig til netværksarrangementerne, lærer af hinanden og derefter implementerer den nye viden i det daglige arbejde i virksomhederne.

Det har Mads Cronquist gjort i mere end 10 år, hvor han har repræsenteret forskellige virksomheder, der er medlem af netværket i Storkøbenhavn. I dag er han HR-udviklingschef hos entreprenør-virksomheden Christiansen & Essenbæk og prioriterer netværksmøderne meget højt:

”Det handler om at få inspiration og høre om, hvad andre har af gode, konkrete eksempler, som har båret frugt. Det kan være inden for eksempelvis forebyggelse og integration. Man kan også selv ”spytte i kassen” og fortælle om noget, man har haft succes med på sin egen arbejdsplads,” siger Mads Cronquist.

”Jeg har blandet andet selv fortalt om, hvordan vi har nedbragt sygefraværet i flere af de virksomheder, hvor jeg har været ansat,” forklarer han.

I øjeblikket har Vinsa en meget broget skare af medlemmer lige fra enkeltmandsvirksomheder til sværvægtere som Novo Nordisk og Coloplast. Men netværket satser altså hårdt på at blive ramt af vokseværk i de kommende år – ifølge Marianne Nissen – håber man specielt at få flere SMV’er med.

www.csr.dk/strategi

Mere fra Lasse

Lasse Andersen

  • Horisont Gruppen a/s
Se profil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere