Event

DAKOFAs ÅRSKONFERENCE 2020: Klimaneutral affaldssektor i 2030! – men hvordan?

DAKOFA - Dansk Kompetencecenter for Affald og Ressourcer

dakofa.dk/

  • dakofa@dakofa.dk
  • +45 3296 9022
  • Vesterbrogade 149, Bygning 8, 4. Sal. 1620 København
Se profil  
Type: Konference
Start dato: 12.11.2020
Start tidspunkt: 09.00
Sted: Online via Zoom og YouTube
Tilmeld  

I forsommeren 2020 tog det fart med regeringens vision om en grøn affaldssektor og Folketingets efterfølgende aftale om ny organisering af sektoren, venter vi nu på, hvilke konsekvenser det vil få for den kommende nationale affaldsplan og -bekendtgørelse.

Klimaneutralitet er visionen i aftalen om en grøn affaldssektor og cirkulær økonomi, som Folketinget vedtog den 16. juni 2020. Aftalen har allerede sat sit spor i den nye affaldsbekendtgørelse, der netop er i høring, og den vil uden tvivl sætte sine spor i den kommende nationale affaldsplan, der blandt andet har til opgave at opstille målsætninger for sektoren frem mod 2030.

Med udgangspunkt i, at ”Danmark skal gå forrest…” vil Regeringen og Folketinget have et paradigmeskifte i affaldssektoren. Der skal være mindre affald, øget genanvendelse og hertil en tilpasning af forbrændingskapaciteten til de danske mængder. En øget liberalisering af affaldssektoren er et af de værktøjer, Folketinget har vedtaget, hvilket både gælder sortering og genanvendelse - og måske også forbrænding. Forbrændingssektoren står ved en korsvej, og det er nu op til KL at levere en kommunal løsning, hvis den kommunale anvisningsret til forbrænding skal fastholdes.

På konferencen vil vi skabe rum for en fælles debat om affaldssektoren i 2030. Hvordan når vi i mål med regeringens og Folketingets målsætninger, hvordan bliver rollefordelingen, og hvordan får vi i fællesskab skabt de grønne løsninger, som skal eksporteres i fremtiden?

Vi vil endvidere kigge på, hvilke konsekvenser de nye, centrale tiltag vil få for de kommunale affaldsplaner.

Der hersker nok ikke megen tvivl om, at der i affaldssektoren vil ske en masse nyt i den nære fremtid, men hvordan når vi i mål med de mange og ambitiøse visioner og mål, og hvem gør hvad, og ikke mindst, hvordan får vi virksomheder og alle hr. og fru Jensen’erne med på vognen?

Tilmeld dig DAKOFAs Årskonference 2020 og bliv klogere på forudsætningerne for - og konsekvenserne af - de nye rammebetingelser for affaldssektoren samt hvornår, hvorfor og hvordan vi skal komme trygt i havn til trods for, at det er de HELT store skibe, der er sat i søen!


Der er som følge af corona-forholdsreglerne kun muligt at deltage i DAKOFAs årskonference online via Zoom/YouTube. Et link til Zoom vil blive fremsendt 1-3 hverdage inden konferencedagen. Youtube linket vil af tekniske årsager blive fremsendt umiddelbart inden konferencen starter.

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere