22.01.2015  |  Kommunikation

Danmark er førende i cirkulær økonomi

Danmark har vundet en grøn international pris for at være den førende region i verden til at udnytte potentialet i cirkulær økonomi.

Når det kommer til øget genbrug og genanvendelse af ressourcerne i produktionen, er Danmark i førersædet. Danmark har vundet prisen The Circular Economy Award, der blev uddelt for første gang af Young Global Leaders, som er et initiativ under World Economic Forum.

Læs også: Virksomheder må genbruge emballage

Danmark har fået prisen for at være den region i verden, der er bedst til at udnytte potentialet i cirkulær økonomi.

”Prisen er et internationalt skulderklap til vores store og ambitiøse arbejde i Danmark med at tænke grøn omstilling af virksomheder sammen med forbedret konkurrenceevne og nye forretningsmuligheder”, siger Anders Hoffmann, vicedirektør i Erhvervsstyrelsen.

Grøn Omstillingsfond i Erhvervsstyrelsen giver medfinansiering og faciliterer samarbejder mellem virksomheder, som udvikler nye og innovative forretningsmodeller, der udnytter potentialet i den cirkulære økonomi. Og ifølge Erhvervsstyrelsen har et stigende antal danske virksomheder fået øjnene op for de store vækstmuligheder i grøn omstilling og effektiv ressourceanvendelse. 

”I Grøn Omstillingsfond i Erhvervsstyrelsen arbejder vi med at sikre, at virksomhedernes grønne ideer udvikler sig til en god forretning. Jeg oplever, at der er masser af gode ideer og engagement blandt danske virksomheder til at drive den cirkulære økonomi fremad”, siger Anders Hoffmann.

Danmark som pilotland
Danmark er desuden lige blevet udvalgt som pilotland til udvikling af et internationalt policy toolkit, som skal sætte tal på potentialet i cirkulær økonomi. Analysen, der hedder ”A toolkit for a circular economy – enabling regional transformations”, skal udføres af Ellen MacArthur Foundation, McKinsey samt en række internationalt førende eksperter. Erhvervsstyrelsen og Miljøstyrelsen vil følge arbejdet tæt og leverer data til analyseteamet. Håbet er, at analysen kan vise, hvilke økonomiske og miljømæssige gevinster der vil være ved at omstille Danmark til en cirkulær økonomi. Resultaterne af analysen forventes at være færdig til sommer.

Læs også: SMV’er tager cirkulært indkøb til sig

For at fremme den grønne omstilling har regeringen, SF og Enhedslisten afsat 60 millioner kroner til Grøn Omstillingsfond i finansloven for 2015. Pengene skal blandt andet bruges til initiativer, der fremmer cirkulær økonomi.

-SSM

Mere fra Sarah

Sarah Stendorff Meier

Redaktionsassistent

Uddannelse: Bachelor i journalistik og kommunikation ved Roskilde Universitet 2012-2015. Kandidatstuderende i journalistik og kommunikation ved Roskilde Universitet. Fokusområder: socialstof, arbejdsmiljø, installationsbranchen og festivaler. 

Se profil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere