03.11.2015  |  Samfund

Danmark får et grønt regnskab

Danmarks Statistik er i færd med at udarbejde et grønt nationalregnskab for Danmark, der bl.a. kan bruges til at vurdere, om væksten i produktionen og miljøbelastningen følges ad.

Er du nysgerrig efter at vide, om der er overensstemmelse mellem væksten i produktionen og miljøbelastningen? Eller om der er behov for at vi bliver bedre til at producere på måder, der belaster naturen mindre og sparer på vores naturressourcer?

Læs også: Udenrigsministeriet publicerer ligestillingsregnskab

Det er i hvert fald nogle af de spørgsmål, som Danmarks grønne nationalregnskab kommer til at besvare. Regnskabet skal dermed fungerer som vigtigt supplement til det traditionelle nationalregnskab.

Det grønne nationalregnskab kommer til at bestå af en række delregnskaber og statistikker fra forskellige områder af miljøet og økonomien, og bag det står Danmarks Statistik.

Læs også: NCC indfører grønne regnskaber for byggepladser

Regnskabet opbygges i årene 2015-17, men det er nu muligt at smugkigge og få et overblik over den gradvise opbygning. Opbygningen af regnskabet er gjort mulig gennem en bevilling fra Folketinget.

Læs mere om Danmarks grønne nationalregnskab her

-SSM

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere