25.07.2016  |  Klima, miljø og energi

Dansk Byggeri: Godt med ambitiøse klimakrav

Dansk Byggeris direktør bifalder EU-Kommissionens klimapakke, der pålægger Danmark at nedbringe CO2-udledningen med 39 procent frem mod år 2030.

EU-Kommissionen har fremlagt ny klimapakke. Som en del af pakken stiller EU krav til medlemslandenes CO2-udslip i den ikke-kvoteomfattende sektor – populært benævnt biler, bønder og boliger.

I pakken lægges der op til, at Danmark skal reducere landets CO2-udledning med 39 procent frem mod år 2030. Dermed er der fremlagt et ambitiøst klimakrav for Danmark. Men det skræmmer ikke erhvervs- og arbejdsgiverforeningen Dansk Byggeri:

”Kravet bør ikke kun ses som en byrde”, siger Michael H. Nielsen, direktør i Dansk Byggeri. ”Det bør også ses som et vigtigt skridt på vejen mod et Danmark uafhængigt af fossile brændsler i 2050”, fortsætter han.

Hvordan skal målet nås? 
Den danske regering vælger selv, hvordan klimamålet skal nås. I den ikke-kvoteomfattende sektor, som målet omfatter, er det transportsektoren, landbrugssektoren og bygningsmassen, der udleder den største mængde af CO2.

Ifølge Michael H. Nielsen kan Danmark spare en del af CO2-udledningen ved at energirenovere bygninger fra før 1980 og dermed nedsætte varmeforbruget. Han mener derfor, at regeringen blandt andet bør fokusere indsatsen der.

Danmark kan vinde på klimapakken
Danmark har via bygningsreglementet en række krav til bygningers energiforbrug. Det betyder, at der er udviklet en række spidskompetencer i forhold til energieffektive byggematerialer og energirenovering, pointerer Dansk Byggeri. Og det har industrien dygtigt forstået at udnytte til eksport af danske løsninger.

”Der er lige så mange potentialer for energirenovering i de europæiske lande som i Danmark, hvis ikke flere. Derfor kan Danmark også vinde på den nye klimapakke, som bør medvirke til, at en lang række EU-lande prioriterer energieffektiviseringer i bygningsmassen i langt højere grad end i dag”, siger Michael H. Nielsen.

Læs også: Dansk Byggeri frygter for konsekvenserne af lavere klimamål

EU-Kommissionens klimapakke skal nu forhandles med Europa-Parlamentet og med medlemslandene.

-CHM

Endnu ingen kommentarer - du kan starte debatten nedenfor.

Deltag i debatten

Du skal være registreret bruger og logget ind, for at kunne oprette kommentarer.

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere