06.06.2019 | Navnenyt

Dansk madspildspioner modtager international pris

Foto: Mako Hindy / Ekotopfilm - Envirofilm

Den danske pioner mod madspild Selina Juul er i Bratislava blevet tildelt en Honour of Ekotopfilm Award for sin snart 11-årige indsats i kampen mod madspild og som stifter af bevægelsen ”Stop Spild Af Mad”.

Honour of Ekotopfilm Award prisen blev indstiftet i 1998 og har til formål at anerkende store nationale og internationale personligheder for fremragende resultater indenfor bæredygtig udvikling. Af tidligere modtagere er USA’s 45. vicepræsident Al Gore, den Tjekkiske Republiks fhv. præsident Vaclav Havel, IKEA’s grundlægger Ingvar Kamprad og Danmarks tidligere miljøminister Svend Auken.

“Prisen er en stor anerkendelse af Stop Spild Af Mad og Danmarks indsats mod madspild. I en tid med stigende fokus på klima og bæredygtighed er det smigrende, når et lille land som Danmark anerkendes for indsats mod madspild”, siger Selina Juul.

Stop Spild Af Mad bevægelsen blev stiftet af Selina Juul i 2008. Bevægelsen har bragt fokus på madspild i Danmark og i udlandet - siden 2008 har Stop Spild Af Mad både igangsat, gennemført og medvirket i over 200 lokale, landsdækkende, nationale og internationale projekter, events, kampagner, overskudsmadindsamlinger, analyser, debatter og mange andre aktiviteter i kampen mod madspild i hele værdikæden fra jord til bord, bl.a. i samarbejde med regeringen, EU og FN.

- JMA

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere