24.09.2013  |  Klima, miljø og energi

Dansk tøjfirma til tops i grøn verdenselite

Det bæredygtige tøjfirma Neutral er nomineret til titlen som verdens mest grønne virksomhed. Dermed er den danske virksomhed i top ti på verdensplan.

Neutral er en af de ti mest bæredygtige virksomheder i verden. Det slår nomineringen til den internationale grønne pris Sustainia Award fast. Prisen uddeles til et projekt der vurderes at have et særligt stort potentiale for at fremme bæredygtighed globalt.

Læs også: 100 bæredygtige løsninger udvalgt

Blandt de ti finalister er lande som Filippinerne, Zambia, Israel, USA, Holland og Sverige repræsenteret.

Nomineringen vækker glæde hos den danske tøjproducent. Medstifter Christina Larsen forklarer den glædelige nyhed således:

“Det handler i bund og grund om at være okay. Det vil sige at behandle vores natur og andre mennesker med respekt. Derfor valgte vi at udvikle Neutral som et produkt, hvor kunderne kort sagt køber den ansvarlighed, der ligger i den måde, produktet er fremstillet på”.

Læs også: Dansk børnetøj nomineret til Nordisk Råds natur- og miljøpris

Den danske repræsentant har gjort bæredygtig produktion til en grundsten i sin forretningsmodel. Neutrals produktion af t-shirts, poloshirts og sweatshirts sker med garanti for hensyn til miljø, ressourcer og mennesker i alle led af fremstillingen – fra dyrkning af bomulden over spinderiet til syning og distribution. Allerede nu leverer Neutral tøj til blandt andet Volvo, Spotify, Malmö Kommune, det stockholmske KTH Universitet og UNHCR.

Læs også: Schwarzenegger hædrede britisk virksomhed

Bag konkurrencen står Mandag Morgens initiativ Sustainia. Erik Rasmussen, administrerende direktør for Mandag Morgen udtaler:

”De ti virksomheder – såvel som alle 100 der har været med i opløbet – demonstrerer hvor langt vi er nået i omstillingen til et bæredygtigt samfund. Eksemplerne giver grund til optimisme. Vi har med Sustainia ønsket at skabe et fælles mødested for de bedste løsninger fra hele verden og dermed dels få dem til at spille sammen, dels gøre dem synlige over for potentielle investorer”.

Den endelige vinder afsløres ved en ceremoni i København den 7. november.

Læs mere om konkurrencen og Sustainia her.

Mere fra Kristine

Kristine Kaalund

  • Horisont Gruppen a/s
Se profil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere