26.10.2015  |  Kommunikation

Danske boligløsninger under vestafrikansk lup

En gruppe erhvervsfolk fra Ghana og Elfenbenskysten er i Danmark for at få inspiration til bæredygtigt byggeri. Besøget slutter på Building Green i Forum.

Miljøvenlighed og energieffektivitet er kvaliteter, der bliver mere og mere efterspurgte i byggebranchen – ikke kun i Danmark, men også ude i den store verden. Herhjemme har vi efterhånden udviklet en vis ekspertise på området, og derfor har en stor delegation erhvervsfolk fra Ghana og Elfenbenskysten i dag indledt et firedages besøg her i landet.

Læs også: Store CSR-muligheder i Afrika

Byggebranchen er i kraftig vækst i Vestafrika, og behovet for smarte og effektive boligløsninger vokser i takt med befolkningerne, og her vil de mange forretningsfolk altså søge dansk inspiration, hvilket givetvis vil kaste muligheder af sig for danske virksomheder med viden og knowhow omkring bæredygtighed i byggeriet.

Besøget varer frem til på torsdag, hvor delegationen lægger vejen forbi Building Green i Forum. Her kan deltagerne få flere muligheder for at samle inspiration og skabe kontakter til dansk erhvervsliv.

Programmet i Danmark inkluderer derudover en stribe besøg hos flere danske virksomheder og organisationer, der arbejder med byggeri og design. Det gælder bl.a. Rockwool, Danfoss, Microsoft, Montana Møbler, Dansk Industri, DAC (Dansk Arkitektur Center) og det grønne danske showroom for energi, vand og miljø ”House of Green” i Industriens Hus.

På de forskellige lokaliteter skal de i alt 43 deltagere på turen se eksempler på bæredygtigt byggeri og design og potentielt indgå samarbejdsaftaler med henblik på eksport af dansk viden og produkter til de to vestafrikanske lande.

Læs også: Afrikansk affald skal omdannes til energi

Desuden skal delegationen allerede i aften til et mindre energiseminar i Eigtveds Pakhus i København, hvor bl.a. Gaiasolar og Danvest vil præsentere deres viden om vedvarende energiløsninger.

Det er den danske ambassade i Ghanas hovedstad, Accra, der har arrangeret besøget i Danmark og også står i spidsen for handelsdelegationen. Se hele Udenrigsministeriets program for besøget her.

-AK

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere