14.03.2018  |  Klima, miljø og energi

Danske byer skal energioptimeres

Indhold fra partner Hvad er dette?

En ny rapport fra den internationale miljøorganisation CDP viser, at over 100 byer verden over benytter mindst 70 pct. vedvarende energi. Ud af dem er én dansk. Det kan standarder være med til at ændre.

På listen over 100 byer der bruger minimum 70 pct. vedvarende energi i sit energiforbrug finder man som eneste danske repræsentant Gladsaxe. Et skridt på vejen mod flere danske byer på listen og mod at opnå regeringens ambition om, at Danmark i 2050 skal være uafhængig af fossile brændsler, er øget brug af standarder med fokus på bæredygtighed.

Der bliver løbende udviklet standarder for energiressourcer. I det internationale arbejde er også Danmark repræsenteret med udvalg for bl.a. solenergi, vindmøller og bølgeenergi.

Men også andre sektorer kan være med til at sænke det samlede energiforbrug, som så siden kan dækkes af energi fra vedvarende energikilder. En af de sektorer er byggebranchen.

Byg bæredygtigt og spar på energien
Bygninger er ifølge ISO den sektor i verden, der forbruger mest energi. Bliver de mere effektive, vil det have en stor effekt på miljøet.

For at energioptimere byggesektoren kan brugen af internationale standarder være en hjælp på vejen. Fra tekniske specifikationer for isolation af vinduer og døre til termiske designs af fundamenter – standarder kan bruges fra top til tå for et mere energieffektivt byggeri.

En kort opgørelse fra den internationale standardiseringsorganisation ISO viser, hvordan standarder kan være med til at beregne energiforbruget i et byggeri. Sænker man energiforbrug generelt, vil den vedvarende energi dække en større andel af det samlede forbrug.

Se den fulde liste over byer på CDP’s liste her: The World’s Renewable Energy Cities.

Mere fra Dansk Standard

Dansk Standard

www.ds.dk/da

  • ds@ds.dk
  • 39 96 61 01
  • Göteborg Plads 1, 2150 Nordhavn

Dansk Standard udvikler og udgiver standarder, udbyder kurser og tilbyder rådgivning. Målet med vores ydelser er at styrke erhvervslivets og samfundets konkurrenceevne og bæredygtighed.Dansk Standard er Danmarks standardiseringsorganisation. Vi giver vores kunder mulighed for at deltage i udviklingen af europæiske og internationale standarder og dermed få indflydelse på fremtidens marked…

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere