Event

Danske cirkulære projekter - hvad sker der og hvad er dine muligheder?

DAKOFA - Dansk Kompetencecenter for Affald og Ressourcer

dakofa.dk/

  • dakofa@dakofa.dk
  • +45 3296 9022
  • Vesterbrogade 149, Bygning 8, 4. Sal. 1620 København
Se profil  
Type: Konference
Start dato: 20.11.2018
Start tidspunkt: kl. 09.00
Sted: Centralværkstedet - Smedjen, Værkmestergade 9, 8000 Aarhus
Tilmeld  

Mangler du et overblik over cirkulære udviklingsprojekter i Danmark?

Både nationalt, regionalt, kommunalt og i den private sektor gennemføres en lang række projekter, der har til formål at skabe nye måder at anvende ressourcerne i affaldet, udvikle nye teknologier og udforske nye roller for sektoren. Ud fra disse projekter og centrale udmeldinger som eksempelvis den nyligt udkomne nationale strategi for cirkulær økonomi, skabes der grobund for kommende projekter.

Rammen for denne konference vil blive sat med en række udvalgte oplæg om danske cirkulære projekter, kommende projekter og støttemuligheder, hvorefter vi åbner op for vores markedsplads, hvor du kan høre om en lang række spændende projekter, der er i gang lige nu samt under opstart. I løbet af dagen vil der være rig lejlighed til at gå i detaljer med de projekter, som netop har din interesse.

På markedspladsen vil følgende projekter blive præsenteret:
Affald og resourcer på tværs
Affald og Ressourcer på tværs er et af mange CØ-projekter som Region Hovedstaden har søsat. Regionen vil præsentere "Affald og ressourcer på tværs" samt en række andre cirkulære projekter.
v/Pernille Kern Kernel, Region Hovedstaden

Partnerskab for cirkulære kommuner og projekt FUTURE
Partnerskab for cirkulære kommuner skal understøtte, demonstrere og udvikle kommunernes unikke rolle i omstillingen til en cirkulær økonomi via partnerskaber med lokale affaldsselskaber og virksomheder. FUTURE-projektet vil kvalificere udviklingen af fremtidens intelligente energi- og ressourcesystem baseret på vedvarende energikilder og genanvendte/genbrugte materialer.
v/ Jesper Bøttcher, GATE 21

Øget vækst gennem cirkulære forretningsmodeller og Den nationale CØ-HUB
LDC har ageret sekretariat for den nationale CØ-HUB i perioden 2017-2019. Fra 2019 skal de drive projektet "Øget vækst gennem cirkulære forretningsmodeller", hvor op til 81 virksomheder kan få rådgivning til at arbejde fokuseret og strategisk med cirkulær økonomi.
v/ nn, Lifestyle & Design Cluster

Recirkulation af den organiske restfraktion vha HTL-teknologi - Center for Bioøkonomi
HTL (Hydrothermal Liquefaction) er en proces, hvor organisk materialer blandes med vand og udsættes for højt tryk og temperaturer, hvorved der dannes olie, som kan bruges til forskellige produkter. Projektet har bl.a. arbejdet med at udnytte den organiske restfraktion fra dagrenovation. 
v/ Patrick Biller, Aarhus Universitet

Circularity City
Circularity City er et tre-årigt projekt, som skal samle virksomheder og kommuner i Region Midtjylland, der ønsker at arbejde med bæredygtigt og cirkulært byggeri for fremtiden. 
v/ Søren Bernt Lindegaard Andersen, CLEAN

Genanvendelse af plast fra Aarhus Universitetshopsital
I samarbejde med plastproducenter og leverandører har Region Midtjylland og AUH siden 2016 arbejdet sammen om at kortlægge og indføre flere genanvendelige plastprodukter i hospitalsvæsnet. 
v/ Susanne Becker, Region Midtjylland

MATChE - acceleratorprogram for cirkulær økonomi
MATChE er et program drevet af Danmarks Tekniske Universitet for CLEAN med det formål at støtte danske virksomheder i at øge konkurrenceevnen, vækste samt skabe nye arbejdspladser. Projektet har til hensigt at demonstrere en effektiv omstilling til cirkulær økonomi ud fra en vurdering af nuværende parathed og strategiske drivere.
v/ Mathias Malmkvist Bahrenscheer, DTU

Flamingosymbiosen
Fors A/S har gennem flere år oparbejdet en velfungerende symbiose med virksomheden Galaxe Gulve, som aftager og genanvender flamingo fra Fors A/S's genbrugspladser. Samarbejdet har været en så stor succes, at Galaxe Gulve nu også modtager flamingo fra flere af landets øvrige genbrugspladser. 
v/ Lærke Ærenlund, Fors A/S

Bæredygtig Produktion 3.0 og cirkulær økonomi
Aalborg Universitet har igennem projektet ”bæredygtig produktion 3.0” samarbejdet med 20 virksomheder om en bred vifte af cirkulær økonomiske tiltag, herunder forlængelse af produkters levetid og tilbagetagning samt projekter, hvor materialer genbruges. Udover at projektet vil en række cases blive præsenteret. Ideer til lokale reparationsværksteder vil også blive fremlagt.
v/ Michael Søgaard Jørgensen, Aalborg Universitet

Frem mod et bæredygtigt marked for livstidsforlængede hvidevarer
Aalborg Forsyning står i spidsen for et samarbejdsprojekt, som har til mål at skabe det bedste forudsætninger for et bæredygtigt marked for livstidsforlængede hvidevarer i Danmark. I samarbejdet indgår erhvervs-og brancheorganisationer, kommuner, reparationsvirksomheder, producenter af hårde hvidevarer, kollektivordninger m.fl. Viden og erfaring opsamles fra case samarbejde med nystartede genbrugsoperatører der indsamler, repararer og gensælger hvidevarer indsamlet fra detailbutikker og genbrugspladser. Der er fokus på alt fra optimal udtagning af produkter fra genbrugspladserne, kvalitet i reparationerne, overholdelse af købelovgivningen – og ikke mindst, at opnå en positiv miljøeffekt.
v/ Klaus Bystrup, Aalborg Forsyning

Læs mere, se programmet og tilmeld dig konferencen her

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere