04.05.2018  |  Strategi & ledelse

Danske NGO´er arbejder seriøst med verdensmål

Indhold fra partner Hvad er dette?

3. maj offentliggjorde Globalt Fokus rapporten ”Civilsamfundets arbejde med Verdensmålene”, som dokumenterer, at mange danske NGO’er i høj grad har taget arbejdet med SDG’erne til sig. Verdensmålsengagementet har også ført Sex & Samfund nye steder hen.

I samarbejde med CISU og 92-gruppen har Globalt Fokus udarbejdet en ny stor analyse af ikke mindre end 70 civilsamfundsorganisationers arbejde med Verdensmålene. Rapporten kommer med bud på, hvor det danske civilsamfund pt. står når det kommer til at bidrage til opfyldelsen af verdensmålene, hvordan organisationerne har taget verdensmålene til sig, hvordan de leverer på verdensmålene og hvad status er på indgåelse af partnerskaber med afsæt i verdensmålene.

Ved lanceringen af rapporten torsdag eftermiddag var Sex & Samfunds vicegeneralsekretær Tania Dethlefsen inviteret til at fortælle om måden, Sex & Samfund har taget verdensmålene ind i arbejdet.

Sådan har arbejdet med verdensmålene påvirket Sex & Samfund

- Der var engang, hvor vi positionerede os som en sundheds- eller en nicheorganisation med fokus på seksualitet, graviditet og rettigheder i den forbindelse. Men med verdensmålene har vi taget syvmileskridt hen imod en mere integreret, bredspektret og tværsektoriel tilgang til vores arbejde med de fundamentale menneskerettigheder, der har med køn, krop, seksualitet og graviditet at gøre. Det er mål i sig selv, men er også afgørende midler til at opnå bæredygtig udvikling i en bred forstand, siger Sex & Samfunds Vicegeneralsekretær Tania Dethlefsen og fortsætter:

- Vi har indgået partnerskaber, som vi for 4-5 år siden aldrig ville have drømt om – med grønne organisationer, med virksomheder og med investeringsfonden IFU. Og vi har fået øjnene op for helt nye måder at anskue vores arbejde på. 

Tania Dethlefsen er meget begejstret for, at rapporten viser, at det danske civilsamfund har taget arbejdet med verdensmålene til sig:

- Det mest bemærkelsesværdige ved rapporten er efter min mening hvor lidt overraskende den er. Den slår fast med syvtommersøm, at de danske NGO’er står solidt plantet i verdensmålene – og at vi har noget at have det i. Vores programmer er gennemsyret af verdensmålene, vi er vagthunde, og vi laver partnerskaber på kryds og tværs og nye måder. Jeg bliver stolt på sektorens vegne, når jeg læser sådan en rapport, siger Tania Dethlefsen.

Fortsat strategisk arbejde med verdensmålene

- Verdensmålene har givet os et fælles sprog på tværs af civilsamfund, ministerier, vidensinstitutioner, virksomheder osv. som hjælper med at forbinde forskellige aktører i et fælles projekt om at sikre bæredygtig udvikling. Men nu skal vi bruge den viden til at styrke partnerskaberne. Der skal mere nytænkning og samtænkning til. Vi skal have endnu flere nye og overraskende partnerskaber. Partnerskaber, der tager udgangspunkt i konkrete behov og behov der går på tværs af sektorer og silobaserede indsatser.

Læs mere om Sex & Samfunds arbejde med bæredygtighed og FN´s verdensmål her.

Find rapporten ”Civilsamfundets arbejde med Verdensmålene” her.

Mere fra Sex & Samfund

Sex & Samfund

https://sexogsamfund.dk/erhvervssamarbejde

Sex & Samfund kæmper for at fremme sundhed, rettigheder og ligestilling i forhold til krop, køn, seksualitet, graviditet og fødsel både i Danmark og internationalt. Vi er medlem af en globalt omspændende føderation, International Planned Parenthood Federation (IPPF), og samarbejder med lokale partnerorganisationer i de lande, hvor vi arbejder. Vores tilga…

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere