12.12.2014  |  Klima, miljø og energi

Danskerne har lav tiltro til global klimaløsning

Blot to procent af danskerne mener, det er meget sandsynligt, at der bliver indgået en forpligtende global energiaftale på klimatopmødet i Paris til næste år. Det viser en undersøgelse fra Dansk Energi.

Danskernes tiltro til en global klimaløsning er lav. Kun to procent mener, at det er meget sandsynligt, at der kommer en forpligtende global energiaftale ud af næste års klimatopmøde i Paris. 18 procent mener, det er sandsynligt. Det viser tal fra en undersøgelse, som analyseinstituttet Userneeds har lavet for Dansk Energi. 

Læs også: Dansk klimaindsats er verdens bedste

Tallene kommer ikke bag på administrerende direktør i Dansk Energi, Lars Aagaard.

”Det har været historisk svært at nå fælles løsninger på det her område. Så det kommer ikke bag på mig, at danskerne har en meget lille tiltro til, at der bliver lavet en stor global aftale om klimaet. Det skal siges, at undersøgelsen blev lavet før USA's og Kinas fælles klimaerklæring, men jeg er nu overbevist om, at konklusionen fortsat er klar, i og med at tallene er så overvældende, siger Lars Aagaard, der selv er tilstede ved FN’s igangværende klimakonference i Lima, der danner optakt til klimatopmødet i Paris til næste år.

Lars Aagaard mener, at undersøgelsens tal taler for sig selv. Han ser det som en tydelig pejling på, at der skal arbejdes på mange fronter, hvis klodens klima for alvor skal tilbage på rette spor.

Læs også: FN: Klimaændringerne vil ramme kloden hårdt

”Heldigvis sker der meget i erhvervslivet, store byer og på energifronten rundt omkring i verden, selvom det helst skal gå hurtigere”, siger Lars Aagaard.

-SSM

Mere fra Sarah

Sarah Stendorff Meier

Redaktionsassistent

Uddannelse: Bachelor i journalistik og kommunikation ved Roskilde Universitet 2012-2015. Kandidatstuderende i journalistik og kommunikation ved Roskilde Universitet. Fokusområder: socialstof, arbejdsmiljø, installationsbranchen og festivaler. 

Se profil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere