De unge og virksomhedsforløbet.

Hvad skal du så når du er færdig med skolen? Mon ikke de fleste elever i folkeskolens afgangsklasser har fået spørgsmålet et par gange. Lidt af en mundfuld at tage stilling til så vigtig en sag når man er 15-16 år og måske ikke aner hvad man vil.

BC Hospitality Group har i samarbejde Højdevangens Skole, søsat et virksomhedsforløb for unge i 9. klasse som forhåbentligt giver eleverne mere klarsyn i forhold til hvordan fremtiden kan forme sig.

Forløbet er oprettet som linjefag i et seks måneders praktikforløb og strækker sig fra 15. august i 2018 frem til 6. februar 2019. Under hele forløbet lærer og afprøver eleverne forskellige kompetencer på BCHGs enheder og får et ”hands-on” indtryk af hvad det vil sige at arbejde med værtskab og gastronomi.

Eleverne får indsigt og indblik i en større virksomhed og hvilke uddannelsesmuligheder der er i branchen. Under hele forløbet er eleverne i kontakt med flere funktioner som værtskab og salg, gastronomi, tjener/service og ledelse/koordinering.

Ørestads lokale skole, Højdevangens Skole, er overbygningsskole for 7.-9. klasser og udgør 4-skolesamarbejdet på Midtamager. I skoleåret 2017/18 har Højdevangens Skole deltaget i et projekt ”Øg elevernes valgparathed” og det er i den forbindelse at kontakten mellem skolen og BC Hospitality Group blev etableret.

Det er en kendsgerning at mange unge fravælger en erhvervsuddannelse efter grundskolen og i stedet fokuserer på en gymnasial uddannelse. Samtidig har hotel- og restaurationsbranchen et stort behov for flere medarbejdere med erhvervsfaglig baggrund, hvilket gør det nødvendigt med samarbejde på tværs mellem skoler, virksomheder, offentlige og private aktører.

Kun 18,5% af eleverne i 9. og 10. klasse vælger en erhvervsuddannelse og 74% søger ind på en gymnasial uddannelse. Regeringen har en målsætning om, at 25% af folkeskolens afgangselever i 2020 skal vælge en erhvervsskole.

BCHG øremærker 5 elevpladser til elever i forløbet som ønsker en uddannelse inden for branchen.

Forløbet slutter den 6. februar 2019 med et arrangement som eleverne selv skal planlægge og afvikle.

02.07.2021Bellagroup

Sponseret

Responsible Hospitality Report 2020

07.10.2020Bellagroup

Sponseret

Sustainable Hospitality Alliance og BC Hospitality Group

Responsible Hospitality Report 2019

05.10.2020Bellagroup

Sponseret

05.10.2020Bellagroup

Sponseret

Hvad kan man gøre, som virksomhed, når man er tvunget til at sige farvel til ca. 400 medarbejdere som konsekvens af coronakrisen

24.08.2020Bellagroup

Sponseret

Fire dages Elevated Order Days by CIFF er veloverstået og sætter et flot aftryk i sommerens modeuge.

20.02.2020Bellagroup

Sponseret

The Cricket Hotel Bella Center