04.11.2020 | Klima, miljø og energi
Den grønne omstilling bør være digital – og ambitiøs
Indhold fra partner Hvad er dette?
Hvis du skulle finde på én ting, der kunne bidrage til at gøre verden mere grøn, hvad skulle det så være? Det spørgsmål åbnede InfinITs SummIT 2020 og satte stemningen for en dag, hvor der blev opfordret til at tænke nyt og stort.
Vi ved godt, hvilke udfordringer vi står overfor med klimaforandringerne, og at de nye teknologier kan hjælpe os et stykke af vejen. Det er, når den viden skal omsættes til handling i vores virksomheder, at vi har problemet.
For hvordan griber man grøn omstilling an, og hvilke teknologier kan anvendes til hvad, så det både giver mening i forhold til klimaet og bundlinjen? Det var der mange gode bud på til SummIT 2020 – du får et udpluk her.
Der var en perlerække af dygtige oplægsholdere på programmet, og vi kan anbefale at gå ind at se optagelserne fra dagen for at få alle guldkornene med. Men nogle pointer gik igen i løbet af dagen, og dem samler vi op på her.
Hvordan ser den ideelle bæredygtige virksomhed ud, og hvilke teknologier kan understøtte min rejse derhen?
For det første kom flere af oplægsholderne ind på, hvordan mange virksomheder begår den fejl at tro, at de kun må kommunikere om den grønne omstilling, som de allerede er i gang med.
Ofte ser virksomhederne på, hvad de gør noget inden for i dag, hvad de har data på, og hvor de kan justere lidt. Og selvfølgelig skal man starte et sted og plukke de lavthængende frugter. Men det kan holde nogle tilbage fra at blive mere ambitiøse, hvis ikke de vil åbne op om, hvor langt de er fra målet på andre områder.
I stedet bør man ikke begrænse sig ved at tage udgangspunkt i det, man allerede gør, men i stedet spørge: hvordan ser den ideelle bæredygtige virksomhed ud, og hvilke teknologier kan understøtte min rejse derhen? Ud fra det kan man så sætte sig mål, man kan arbejde hen imod. Kunderne forventer ikke, at man allerede er i mål, men de vil gerne kunne se, at man er på vej.
En ambitiøs og ærlig målsætning sender ikke kun et signal til jeres kunder men kan også hjælpe jer til at nå målet med hjælp fra jeres leverandører. For flere virksomheder er den egentlige grønne udfordring, at deres leverandørers forretningsgange ikke understøtter virksomhedens opstillede mål. Hvis man fortæller omverdenen, hvilke mål man jagter, så vil leverandørerne have en mulighed for at byde ind med deres hjælp og omlægge deres adfærd, så det passer ind i virksomhedens mål.
Inddrag medarbejderne i den grønne omstilling – ikke kun CSR-afdelingen
Et budskab, der ligeledes gik igen på dagen, er, at grøn omstilling ikke er et projekt udelukkende for CSR-afdelingen.
Som virksomhed har man langt større chance for at lykkes, hvis alle medarbejdere inddrages – fra dem på gulvet til det øverste lag. Ledelsen bør tage styring på projektet, så det kommer til at passe ind i forretningstankegangen, men også medarbejderne i alle dele af virksomheden vil kunne bidrage med gode ideer fra deres stol. Det er dem, der ved, hvordan jeres arbejdsgange kan optimeres, hvordan teknologierne virker og kan forbedres – og de vil føle større ansvar for at deltage i omstillingen, hvis de bliver inddraget fra starten.
Digitale teknologier understøtter den grønne omstilling på mange måder
Digitale teknologier kan bruges på kryds og tværs af alle udfordringerne. Lige fra at få medarbejderne inddraget i processen med jeres grønne omstilling, over at få viden gennem data om, hvor man skal sætte ind for at få størst effekt i forhold til indsats, og til at gøre forretningsgangene mere grønne med en lille indsats.
I optagelserne fra dagen kan du få konkrete eksempler på, hvordan eksempelvis Dell, Microsoft og COOP har understøttet deres klimaindsatser med teknologi.
SummIT er arrangeret af InfinIT – innovationsnetværk for IT og blev afholdt virtuelt den 21. oktober 2020.
Klima, miljø og energi

Verdensmålene er en ramme for innovation i danske virksomheder
I podcasten DataSnak med bl.a. Anders Høgh Nissen fortæller Trine Plambech fra Alexandra Instituttet om, hvordan danske virksomheder kan bruge verdensmålene som en ramme for innovation.
Indhold fra partner
Klima, miljø og energi

Virksomheder mangler værktøjer til at styre deres CSR-arbejde
Digitalt dialogværktøj er på vej til virksomheder, der vil arbejde strategisk med CSR i samarbejde med deres leverandører. Værktøjet bliver udviklet med udgangspunkt i vores analyse af virksomheder i tekstilbranchen og deres udfordringer ift. CSR.
Indhold fra partner
Klima, miljø og energi

Hvordan gør man den klimatøvende chef grøn?
Hvorfor tøver virksomheder med at komme i gang med den grønne omstilling? Og hvordan får du overbevist din klimatøvende chef om, at jeres virksomhed bør blive mere grøn?
Indhold fra partner
Klima, miljø og energi

Er du også klimatøver? Så vil vi gerne interviewe dig
Hvorfor er den grønne dagsorden ikke øverst på prioriteringslisten, når virksomheden skal tage beslutninger om indkøb?
Indhold fra partner
Klima, miljø og energi

Skab forretning med digitalisering og FN's verdensmål
Den grønne omstilling sker ikke af sig selv. Den skal have et stort skub af os alle – politikere, borgere og virksomheder. Men kan dette skub få medvind fra digitale teknologier? Kom til SummIT 2020 og få viden og inspiration med hjem til din virksomhed!
Indhold fra partner
Klima, miljø og energi

Alexandra Instituttet er med i Tænketanken ONE\THIRD
Viden om brugeradfærd og digitale løsninger er Alexandra Instituttets bidrag til den nye tænketank ONE\THIRD, der vil arbejde for at forebygge madspild og fødevaretab.
Indhold fra partner