Event

Den Klimasmarte By - KL Seminar

Climate-KIC

nordic.climate-kic.org/

  • emmi.kallio@climate-kic.org
  • +45 21 36 27 41
  • Nils Koppels Allé, 402
Se profil  
Type: Seminar
Start dato: 22.08.2018
Start tidspunkt: 09:00
Sted: Scandic Hotel Jacob Gade
Tilmeld  

Klimaet ændrer sig. På dette seminar sætter vi fokus på, at en klimasikker by også er en smart by. En by, der benytter sig af tilgængelig teknologi, nyeste viden og realtidsdata for at tilpasse sig en ny, vådere hverdag.

Fotografi: Charlotte Holm

Klimaet ændrer sig. Byer ved kysten oplever oversvømmelser fra stigende vandstande. Store regnskyl får kloaker til at løbe over og kældre til at oversvømmes. Kommuner og forsyningsselskaber arbejder på højtryk for at sikre ejendomme og infrastruktur.

På dette seminar sætter vi fokus på, at en klimasikker by også er en smart by. En by, der benytter sig af tilgængelig teknologi, nyeste viden og realtidsdata for at tilpasse sig en ny, vådere hverdag.

Den klimasmarte by er i dialog med sine indbyggere, før, under og efter de oversvømmelser, der er uundgåelige. Derfor er kommunikation, nye kommunikationsplatforme og sociale medier også en del af den smarte by.

Seminaret skal give overblik og indsigt i digitale klimaløsninger, både i form af infrastruktur og kommunikation. Ved at se på flere tilgange, øger vi bevidstheden om at gode klimaløsninger har mange facetter og kræver et godt samarbejde mellem teknikere, projektledere og kommunikationsfolk. Den smarte by kræver også mennesker.

Hvem kan deltage?

Seminaret er rettet mod danske kommuner i Danmark og en del af udmøntningen af Den fælleskommunale digitaliseringsstrategi, Initiativ 3.3 Udbredelse af Smart City. Dagen retter sig mod tekniske chefer, konsulenter, projektledere og fagmedarbejdere, der arbejder med smart city, klimaforebyggelse, borgerinddragelse og kommunikation.

Hvad får du ud af det?

  • Opmærksomhed på potentialet i at kombinere vandstandsdata og vejrdata til at forudsige kommende vandstande og oversvømmelsesrisiko.
  • Fokus på borgerinddragelse og god kommunikation i oversvømmelsessituationer.
  • Læring til at tage med hjem via eksempler på digitale klimaløsninger.
  • Fagligt inspirerende oplæg, der formår at gøre noget kompliceret forståeligt.
  • Anvende den eksisterende viden blandt deltagerne via gruppediskussioner ved bordene.

I tillæg til hovedprogrammet vil der være mulighed for en gåtur langs Vejles smarte vand system ved slusen samt den virtuelle bymodel i Bylaboratoriet.

Se program her.

Tags: Climate-KIC

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere