Event

Den kommende lovgivning om whistleblowerordninger

Dansk Erhverv

WWW.DANSKERHVERV.DK

  • csr@DANSKERHVERV.DK
  • 3374 6000
  • BØRSEN, 1217 KØBENHAVN K
Se profil  
Type: Webinar
Start dato: 24.03.2021
Start tidspunkt: 10:00 - 11:30
Sted: Hos dig selv
Tilmeld  

Whistleblowerdirektivet skal implementeres i Danmark i løbet af 2021. Det betyder bl.a., at en række virksomheder skal etablere en indberetningskanal, en procedure for håndtering af indberetninger, samt udarbejde en whistleblowerpolitik.

Europa-Parlamentet har i oktober 2019 vedtaget et whistleblowerdirektiv, som nu skal implementeres i Danmark. Direktivet har til formål at styrke håndhævelsen af EU-retten inden for specifikke områder, herunder ved at gøre det obligatorisk for en række virksomheder at etablere en whistleblowerordning. Derudover skal direktivet styrke beskyttelsen af whistleblowere, der indberetter overtrædelser. Direktivet indfører derfor minimumskrav til indberetningskanaler, opfølgning på de enkelte indberetninger og beskyttelse af whistleblowere.

Implementering af direktivet i Danmark betyder bl.a., at virksomheder med 250 ansatte eller derover skal oprette en whistleblowerordning senest den 17. december 2021, mens virksomheder med mellem 50 og 249 ansatte skal oprette en ordning senest den 17. december 2023.

Virksomheder med 250 ansatte eller derover kan således med fordel indlede arbejdet med etablering af en indberetningskanal, udformning af en procedure for håndtering af indberetninger og udarbejdelse af en whistleblowerpolitik.

Dansk Erhverv inviterer til et webinar, hvor vi fortæller nærmere om direktivets indhold og giver status på den kommende lovgivning i forbindelse med direktivets implementering i Danmark. Vi fortæller ligeledes om de forpligtelser, som virksomheder med 250 ansatte eller derover skal leve op til inden den 17. december 2021.

Målgruppe
Webinaret henvender sig til dig som er personaleansvarlig, leder, HR-medarbejder eller persondataansvarlig, som arbejder eller forventes at arbejde med whistleblowerordninger.

Som tilmeldt vil du modtage et link til webinaret dagen før.

Frister

  • Tilmeldingsfrist d. 23. marts 2021
  • Afmeldingsfrist d. 23. marts 2021

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere