20.04.2020 | Navnenyt

DI opruster på klimapolitik med ny vicedirektør

Anne Højer Simonsen kommer fra en stilling som vicedirektør hos DMI. Inden da var hun afdelingschef i Klima-, Energi- og Bygningsministeriet fra 2011-15 og vicedirektør i Energistyrelsen fra 2005-11. Hun har den første arbejdsdag i DI den 1. maj 2020.

DI har ansat Anne Højer Simonsen i en nyoprettet stilling som leder af DI’s klimapolitiske enhed. Hun skal være med til at sikre, at Danmark har en grøn førerposition, og at den går hånd i hånd med vækst og arbejdspladser.

DI tager nu yderligere skridt for at sikre, at erhvervslivet spiller en offensiv rolle inden for klimapolitikken. Det sker ved at ansætte en vicedirektør, som skal arbejde på tværs og sikre, at alle brancher bliver involveret i den grønne omstilling.

DI har ansat Anne Højer Simonsen i den nyoprettede stilling som vicedirektør og leder af DI’s klimapolitiske enhed.  Hun vil få bred kontakt til DI’s medlemmer, hvor hun får ansvaret for DI’s udvalg for klima- og energipolitik og vil indgå i tæt samarbejde med DI’s branchedirektører i arbejdet med at sikre, at Danmark har en grøn førerposition, og at den går hånd i hånd med vækst og arbejdspladser. Hun vil især arbejde tæt sammen med branchedirektør i DI Energi Troels Ranis.

 - Anne Højer Simonsen ved rigtig meget om klima og klimapolitik. Hun kender de politiske processer ud og ind, hun har et stort netværk, kan kommunikere klart og tydeligt, så man forstår det, og så er hun en dygtig og erfaren leder. Jeg ser derfor rigtigt meget frem til, at vi får Anne med på holdet, siger direktør i DI Kent Damsgaard.

Læs også: Skal din virksomhed vinde DI Prisen 2020?

Offensivt og proaktivt

DI har gennem de senere år løbende styrket indsatsen for klimaet. I efteråret lancerede DI, som de første, en 2030-plan med et bud på, hvordan man kan indfri ambitionen om 70 procents CO2-reduktion og samtidig skabe vækst, velstand og flere arbejdspladser.

Siden november har DI desuden spillet en central rolle i de klimapartnerskaber, der er nedsat af regeringen. Og nu tager DI altså yderligere skridt for at sikre, at erhvervslivet kommer til at spille en offensiv og proaktiv rolle i det klimapolitiske arbejde.

 - Vi kan se, at med de mange projekter og ideer, vi har i vores pipeline, vil vi have stor gavn af yderligere ledelseskraft.  Vi skal have indfriet de høje ambitioner, og vi skal sikre, at virksomhederne bliver inddraget – på tværs af størrelse, branche og geografi, siger Kent Damsgaard.

Læs også: DI: Sådan genopretter vi dansk økonomi og skaber 30.000 arbejdspladser

Virksomheder skal skabe forandringerne

Med den nyoprettede stilling sikrer DI, at alle typer virksomheder og alle brancher aktivt og tæt bliver involveret i de mange nye indsatser, som skal bidrage til Danmarks grønne førerposition.

-  Det er i praksis virksomhederne, der skal skabe mange af forandringerne, og her er det en kæmpe motivation for mig, at DI er helt tydelige på, at den grønne omstilling skal favne både klima, arbejdspladser, vækst og velstand, siger Anne Højer Simonsen.

 

Mere fra Dansk Industri

Dansk Industri

www.di.dk

  • di@di.dk
  • 3377 3377
  • H. C. Andersens Boulevard 18, 1787 København V

DI arbejder for at sikre de bedst mulige rammer for virksomhedernes CSR-arbejde på såvel dansk, europæisk og globalt plan.DI's indsats spænder bredt, da CSR-arbejdet ofte baseres på globale principper såsom FN’s konventioner og OECD retningslinjer og udmønter sig i såvel EU som national lovgivning.CSR adresserer globale udfordringer, hvorfor de fleste virksomheder refererer til globale princip…

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere